Connect with us

Premier League Darts

Contenders ook in Premier League Darts van 2020

Barry Hearn PDC WK Darts 2017

De opzet met negen Contenders tijdens de Premier League Darts zal in 2020 terugkeren. De opzet van dit jaar werd uit nood geboren door de afzegging van Gary Anderson, maar de leiding van de PDC is zeer tevreden met de uitkomst. Daarom zal dit worden herhaald.

Uit nood geboren

Begin dit jaar was het Matt Porter die met het idee van de Contenders kwam. Negen weken lang kregen negen spelers van buiten de top-16 van de wereld de kans om zich eenmalig te bewijzen in de Premier League. Het waren overwegend jonge talenten, aangevuld met spelers die een band hadden met de locatie van die avond. Bijvoorbeeld John Henderson in Aberdeen. De Contenders wonnen uiteindelijk geen enkele wedstrijd, maar de frisse gezichten zorgden voor nieuw elan. Vreemd was het wel dat de negen vaste spelers punten kregen voor de wedstrijd tegen de Contenders.

Hearn niet direct overtuigd

PDC-voorzitter Barry Hearn gaf tijdens een persconferentie tijdens de World Matchplay tegen Live Darts TV toe dat hij niet direct overtuigd was. “Matt Porter kwam met het idee, ik besloot er een weekend over na te denken. Er kwamen toen steeds meer voordelen bij me op. Toen we het bekendmaakten werden we op social media afgemaakt, uiteindelijk heeft het echter fantastisch gewerkt. De opzet met de Contenders zal voorlopig dan ook even blijven.”

Een toernooi voor Contenders?

Tot dit jaar werd er door tien spelers gestreden. Eerst om de onderste twee plaatsen te ontlopen en daarna om bij de beste vier te zitten voor de play-offs. Voor de toekomst ziet Hearn dit wel terugkeren. “Je zou er ook aan kunnen denken dat de Contenders een toernooi spelen voor een plek in de Premier League van volgend jaar. Maar we moeten niet te hard van stapel lopen, want ik ben vrij conservatief in de selectiekeuzes. Er zijn veel jonge spelers die ik graag zie spelen. Denk aan Corey Cadby, Nathan Aspinall, Chris Dobey en Steve Lennon. Het gaat erom dat je spelers de kans geeft en daarna moeten ze zelf presteren op het grote podium. Om in de Premier League te komen moet je gewoon een Major winnen of op frequente basis heel ver komen op de grote toernooien.”

Delen:

Meer over Premier League Darts