Connect with us

Premier League Darts

Cross blijft koploper; rare zege Price

Rob Cross heeft zijn koppositie in de Premier League Darts 2019 weten te handhaven. Voltage won overtuigend van Peter Wright. In een vreemd duel was Gerwyn Price te sterk voor Mensur Suljovic, waar James Wade en Daryl Gurney de punten deelden.

Cross opnieuw genadeloos

Cross was net zoals de afgelopen weken genadeloos op de finishes. Hij liep weg van Wright door te breken met een 140-finish. Wright stond dat moment klaar op 40, want de Schot speelde de gehele partij ruim boven de 100 per beurt. Toch kon hij Voltage niet meer achterhalen. Een 11-darter bracht hem de eerste leg (3-1), een 12-darter met een 105-finish bracht het echte verschil: 6-2. Door finishes van 106 en 104 kwam Wright nog terug tot 7-5, maar maakte Cross het af met een 11-darter: 8-5.

Vreemde partij

Price en Suljovic werkten een ontzettend vreemde partij af. De Welshman kwam eenvoudig op een 3-0-voorsprong, om daarna volledig weg te zakken. Hij gooide ook nog eens ontzettend veel bouncers en zag Suljovic vier legs op rij winnen. Op het moment dat The Iceman geknakt leek miste de Oostenrijker twee volle beurten vanaf 40. Price herpakte zich en won pardoes vier legs op rij. Suljovic kreeg de kans om toch weer terug te komen, alleen bulls-eye viel niet voor de 121-finish. Zodoende maakte Price het af op tops (8-5).

Van whitewash naar gelijkspel

Eerder dit seizoen werd het liefst 7-0 voor James Wade, ditmaal kon Daryl Gurney wel mee met The Machine. Met een 70-finish was het 1-1, om vervolgens te profiteren van drie missers van Wade op de dubbels. Met een 90-finish en een 14-darter was het 1-3. Die marge bleef op het bord tot 3-5, waarop Gurney zijn beurt op de dubbels miste. Wade boog het om en kwam met een 65-finish op 6-5. Een 11-darter van Superchin zorgde voor 6-6, gevolgd door de allereerste 180’er van de partij van Wade. Gurney gooide er in de slotleg echter ook gelijk één en zo was het met een 10-darter 7-7.

Premier League Darts 2019

Delen:

Meer over Premier League Darts