Connect with us

Premier League Darts

Cross drukt copypaste knop in tegen Smith voor drie op een rij

Rob Cross Premier League Darts 2018 Dublin

Rob Cross heeft zijn derde overwinning op rij geboekt in de Premier League Darts. In Leeds leek het mis te gaan tegen Michael Smith, want de ongeslagen koploper stond op een 3-5-voorsprong. Vanaf dat moment kon hij zelf niet doordrukken en was het Cross die iedere leg een 180’er vuurde om het te besluiten met een 121-finish. Daarmee was het eigenlijk een kopie van de tweede ronde van het WK, toen Smith matchdarts miste en Cross daarna alleen nog maar 180’ers gooide.

Bully Boy heeft de controle

Smith begon als koploper ook uitmuntend aan het duel met de wereldkampioen. Een 180’er en een 68-finish was goed voor de break, alleen miste hij twee darts voor 0-2. Cross herpakte zich met zijn maximale score, om de derde leg ook te openen met een 177-score. Smith miste op zijn beurt dubbel-10 voor een 100-finish en Cross strafte het gelijk weer af met een 68-finish. Voltage slaagde er alleen niet in om door te drukken. Hij kreeg namelijk zes beurten de tijd om te breken en was daarna ook in zijn eigen leg niet in zes beurten uit. Smith profiteerde voor de break: 2-3.

Voltage vindt op tijd de versnelling

Het werd ook nog 2-4 doordat Cross nog altijd geen versnelling kon vinden om een leg in vijf beurten uit te gooien. De wereldkampioen ontsnapte aan een nieuwe break na een 180’er van Smith en pakte zijn eigen leg met een 112-finish. Dat was echter wel opnieuw in achttien pijlen, om pardoes vijf keer een triple op rij te vuren. Het afmaken was er toch weer niet bij in vijf beurten en zo kwam Smith op 3-5. Met een 64-finish kwam Cross wel weer tot op één leg en brak met een 15-darter. Opeens had de Engelsman het ritme gevonden en pakte het eerste punt met een 11-darter. De twaalfde leg bracht hem nog een 180’er en een bulls-eye 121-finish voor de zege.

Premier League Darts 2018: Programma, uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Premier League Darts