Connect with us

Laatste Nieuws

Cross: “Duits publiek meest respectloze dat er is”

Rob Cross Premier League Darts 2018 Dublin

Rob Cross heeft zich vernietigend uitgelaten over het Duitse publiek. Tijdens de German Darts Masters kreeg hij in zijn duel met Gabriel Clemens te maken met striemende fluitconcerten en boe-geroep. Het is inmiddels meer regel dan uitzondering tijdens toernooien in Duitsland dat de zaal dit gedrag vertoond. Voor Voltage is de maat dan ook vol.

Ben hier alleen om voor mij gezin te zorgen

Tegenover Live Darts TV geeft hij eerlijk aan dat er voor hem nog maar één reden is om naar Duitsland af te reizen voor toernooien. “Ik ben hier om een inkomsten te genereren, zodat ik voor mijn gezin kan zorgen. Als ik eerlijk ben: Duits publiek is het meest respectloze dat er is zodra je tegen een Duitser moet spelen. Iedereen moet hiermee om leren gaan, maar dit maak je in Engeland niet mee. Zelfs in Nederland is het niet zo erg als hier.”

Ze helpen hun spelers niet

Voor Cross is het dan ook geen verrassing dat de Duitse spelers in eigen land een stuk beter presteren dan op toernooien bijvoorbeeld in Engeland. “En daar moet het toch gebeuren, want daar wordt het wereldkampioenschap gehouden. Ik snap dat ze hun eigen spelers willen spelen, maar hier helpen ze de Duitse spelers echt niet mee. Want als ze dit nodig hebben om te presteren, gaan ze dat op andere plaatsen echt niet doen.

Delen:

Meer over Laatste Nieuws