Connect with us

World Matchplay

Cross eenvoudig verder; Aspinall en Price direct onderuit

Gerwyn Price PDC WK Darts 2019

Rob Cross heeft zich eenvoudig geplaatst voor de tweede ronde van de World Matchplay 2019. De nummer twee van de wereld kreeg weinig weerwerk van een teleurstellende Chris Dobey. Nathan Aspinall vergooide zijn kansen door elf dubbels op rij te missen, waar Gerwyn Price in een allesbeslissende leg onderuit tegen Stephen Bunting.

Elf missers op rij zijn fataal

Een stormachtige openingsfase van Mervyn King bracht hem naar een 1-4-voorsprong. Hij gooide een 104-finish en een bulls-eye 85-finish om twee keer te breken. Na de eerste onderbreking kwam Nathan Aspinall echter op stoom. Het was aan hem om vier legs op rij te winnen en eigenlijk had hij de partij in handen. King wist de reeks te stoppen en vervolgens een 160-finish te noteren (5-6). Vanaf dat moment kreeg The King de partij compleet in zijn schoot geworpen. Aspinall was scorend de baas, stond iedere leg eerder op een dubbel om er elf (!) te missen. King strafte het telkens genadeloos af en won met 5-10. Zo verloor Aspinall ondanks 102,96 per beurt.

Krankzinnige slotleg

Na een sterke start (3-0) zakte Gerwyn Price volledig in en kreeg Stephen Bunting steeds meer het gevoel dat hij kon gaan winnen. The Bullet wist dan ook terug te breken richting 8-8, maar juist op dat moment wist Price de triples eindelijk weer te vinden. Hij kwam op 9-8, om dubbel-10 voor een 140-finish te missen. Zo kwam er een verlenging, waarin de spanning hoog opliep. Price hield lang zijn eigen legs, tot 11-11. Met een bulls-eye finish wist Bunting te breken, om in zijn eigen leg liefst vier matchdarts te vergooien. Er kwam een suddendeath slotleg aan te pas, waarin Price vier triples gooide in zijn eerste twee beurten. The Iceman viel daarop stil, miste bulls-eye en Bunting maakte het alsnog af met een 79-finish voor de 12-13-zege.

Eenvoudig weggelopen

Zonder al te sterk te spelen liep Rob Cross gelijk weg van Chris Dobey. Drie 17-darters op rij brachten hem al naar 3-0, gevolgd door een 74-finish. Uit de eerste pauze ging Voltage met de voorsprong op zak steeds makkelijker spelen en liep al naar 6-1 met een 12-darter. Een 13-darter en een 68-finish bezegelde al het lot van Dobey (8-2) en door een 130-finish werd het uiteindelijk 10-3.

World Matchplay Darts 2019: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Matchplay