Connect with us

Pro Tour

Cross: “Eerste jaar was fantastisch, maar dit jaar heb ik meer geleerd”

Rob Cross begint volgende week als titelverdediger aan het PDC World Darts Championship 2019. Voltage kwam vorig jaar vanuit het niets en wist iedereen af te bluffen door een prachtig debuutjaar af te sluiten met de wereldtitel. In 2018 bleef een goed vervolg uit. Lukte er tot de zomer nog best veel, daarna werd het met het toernooi minder.

Sinds de zomer lukt er weinig

Zijn eerste Premier League Darts bracht Cross tot de halve finale, om in de zomer twee titels te pakken. Een Players Championship werd vervolgd door de Brisbane Darts Masters tijdens de World Series. Het was toch geen opmaat voor een sterk tweede deel van het seizoen. Sterker nog, ondanks dat Cross is opgeklommen naar plaats twee op de wereldranglijst, was het op de televisietoernooien snel gedaan. De Champions League of Darts was na de groepsfase klaar, de World Grand Prix zat er na de eerste ronde op en alleen het European Championship leverde een positieve noot op. Cross haalde de kwartfinale, om daarna toch weer vroegtijdig te verliezen op de Grand Slam of Darts (tweede ronde) en de Players Championship Finals (eerste ronde).

Teugels iets te veel laten vieren

In een uitgebreid interview met Dan Dawson kijkt Cross terug op de afgelopen jaren, onder te verdelen in drie fases. Zijn opkomst, de periode waarin alles lukte én de periode sinds hij de wereldkampioen is. Cross is daarin realistisch. “Vorig jaar was een prachtig jaar, maar dit jaar heb ik veel meer geleerd. Als ik eerlijk ben was het zwaar. Ik heb de teugels iets te veel laten vieren ten aanzien van trainingen en fitness. Dat had ik niet moeten doen. Daar had ik anders mee om moeten gaan, maar dat komt ook doordat alles nieuw is. Vorig jaar zei iedereen dat ik er zo ontspannen uit zag, maar van binnen was dat niet zo. Ik leer nog altijd om daar mee om te gaan en zal gewoon een aantal jaar in beslag nemen. Daarna wil ik domineren.” Want Cross is nog lang niet klaar. “Niemand zal de nummers twee herinneren. Als ik niet geloofde dat ik de nummer één kan worden, dan had ik geen darts gespeeld.”

Bekijk het volledige interview met Rob Cross

Delen:

Meer over Pro Tour