Connect with us

World Matchplay

Cross en Gurney na spannende duels in halve finale

Daryl Gurney World Matchplay 2019 Darts

Rob Cross en Daryl Gurney strijden om een plaats in de finale van de World Matchplay. De nummers twee en drie van de wereld hadden het zwaar in de kwartfinales en moesten diep gaan. Cross was uiteindelijk te sterk voor Stephen Bunting, waar Gurney de zegereeks van Peter Wright wist te doorbreken.

Eén break beslissend

Wright had inmiddels twintig wedstrijden op rij gewonnen, maar ondanks een gemiddelde van 104,57 per beurt wist hij niet te winnen. Met name op de dubbels (39%) liet hij het uiteindelijk liggen. Geen moment waren Wright en Gurney ver uit elkaar en zo liep het van 5-5 naar 13-13. Gurney hield daarop zijn beurt, gevolgd door een goed getimede 180’er en een 70-finish voor de break. In zijn eigen leg wist de Noord-Ier 25 weg te poetsen om zo de halve finale te bereiken.

Voorsprong weggegeven

Daarin wacht Cross, die het moeilijker had met Bunting dan op voorhand was verwacht. In de eerste helft van de partij was Voltage de baas en met een 170-finish wist hij uit te lopen naar 9-4. Die voorsprong verdween als sneeuw voor de zon, want Bunting won zes van de zeven daaropvolgende legs voor 10-10. Er was geen verschil meer waarneembaar tussen de twee Engelse darters tot 14-14. Cross gooide vervolgens twee cruciale 180’ers voor de 10- en 13-darter. Zo won Voltage toch met 16-14.

World Matchplay Darts 2019: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

More in World Matchplay