Connect with us

Premier League Darts

Cross en Wright delen punten in vreemd duel

Rob Cross Premier League Darts 2018 Dublin

Rob Cross en Peter Wright hebben de punten gedeeld tijdens de tweede Premier League-avond in Ahoy. Cross leek eenvoudig te gaan winnen, maar Wright kwam terug van 5-2 naar 6-6. Veel schiet Snakebite er niet mee op, want zijn achterstand is te groot op de top-4. Het werd vooral een vreemd duel, doordat beide darters meerdere keren lieten merken dat hun darts alle kanten uit zwabberden.

Voltage loopt eenvoudig weg

Wright wist woensdag iedere kans te pakken tegen Michael van Gerwen en daardoor voor een verrassing te zorgen. Een dag later was hij duidelijk minder scherp van start. In Ahoy wist Cross dat gelijk af te straffen en vanaf dubbel-6 was het al 3-0. Wright wist op het nippertje met een 97-finish zijn eigen leg nu wel te houden, voor Cross zeer snel al over de helft was: 4-1. De partij leek in balans te zijn gekomen, want beide darters speelden zeer solide eigen legs. Zo liep de partij naar 5-2, waarbij Cross alweer 5 uit 6 op de dubbels was.

Toch nog een gelijkspel

In de achtste leg stond de Engelsman wel in de nek van de Schot te hijgen, maar pakte Snakebite zijn eigen leg met een 61-finish. Daarmee kon hij pardoes terug komen in de partij. Cross was namelijk niet uit in zes beurten en zo was het alweer 5-4. Wright hield ook zijn eigen leg en kon druk uit gaan oefenen op Voltage. De wereldkampioen gooide echter een 180’er en kreeg alle tijd. Zes missers werden niet afgestraft vanaf 97 en dubbel-4 bracht Cross toch op 6-5. Wright hield daarop eenvoudig zijn eigen leg voor het gelijkspel.

Premier League Darts 2018: Programma, uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Premier League Darts