Connect with us

World Matchplay

Cross in finale na bizarre comeback; Smith vloert Durrant

Rob Cross en Michael Smith staan zondagavond in de finale van de World Matchplay. Lang zag het er naar uit dat Cross daar niet in zou staan, maar Daryl Gurney. Superchin gaf alleen een megagrote voorsprong uit handen. Smith was de gehele partij in de controle tegen Glen Durrant en heeft zijn moeizame periode compleet achter zich gelaten.

Krankzinnige comeback

Rob Cross weet ieder toernooi goed te presteren, maar winnen doet de gewezen wereldkampioen inmiddels zelden tot nooit. Dat komt vooral doordat hij ieder toernooi wel één slechte partij aflevert. Lange tijd leek het erop dat die partij in de Winter Gardens de halve finale zou zijn. Er lukte namelijk lange tijd weinig bij Cross, die alleen dankzij een aantal hoge finishes nog wat legs kon sprokkelen. Gurney speelde ook geen wereldpartij, maar wist vanaf een 3-1-achterstand in de negende leg op voorsprong te komen. Na een 114-finish wist hij missers op de dubbels af te straffen. Van 4-4 liep het naar 4-10 en vervolgens 6-13. Cross stribbelde nog wat tegen, maar bij 9-15 leek de strijd toch echt beslist. Superchin had nog maar twee legs nodig, hij zou er niet één meer pakken. Met name de vier missers op 10-15 waren duur, want een 10-darter van Cross en nog één misser van Gurney op tops zorgden al voor 13-15. Ook in de dertigste leg was Gurney niet uit in vijf beurten, om twee legs later zelfs na een 180’er niet in zes beurten uit te zijn. Hij miste drie keer op dubbel-12 en Cross pakte alsnog de zege.

Geen dubbel missen

Glen Durrant had net zoals in zijn vorige ronde moeite om het hoge niveau van zijn eerste twee duels vast te houden. Doordat James Wade in de kwartfinale niet thuis gaf kwam Duzza er toen mee weg, tegen Michael Smith ging dat niet meer op. Bully Boy was foutloos op de dubbels en vloog met een 112-finish al weg naar 1-4. Uit de onderbreking volgden direct twee 180’ers en een 111-finish voor 1-6. Veel meer dan legs sprokkelen kon Durrant dan ook niet, want met een 76- en 97-finish was het bij de tweede onderbreking al 2-8. Het werd 3-10 voor Smith de echte turbo er wel iets afhaalde. Zo kon de Lakeside-kampioen dichterbij komen, maar een comeback zoals Cross zat er geen moment in. Daarvoor wist Smith met enige regelmaat scorend weg te lopen of een hoge finish te noteren. Een 126-finish was goed voor 5-11 en een 13-darter voor 8-13. Het laatste sprankje hoop verspeelde Durrant daarop door zijn eigen leg niet in 24 pijlen weg te werken. Smith miste nog één matchdart, maar een leg later was het gedaan met een flitsende 11-darter.

World Matchplay Darts 2019: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

More in World Matchplay