Connect with us

Premier League Darts

Cross kan ondanks wankele dubbels eerste Premier League-zege noteren

Rob Cross Premier League Darts 2018 Dublin

Rob Cross heeft zijn eerste overwinning te pakken in de Premier League Darts 2018, slachtoffer was Peter Wright. De Engelsman leek het snel te beslissen, maar vergat 4-0 te maken. Daardoor kreeg Wright zelfs de kans om terug te komen tot 4-4. Cross hield daarna toch het voortouw ondanks zeer veel missers op de dubbel (7-4). Na afloop volgde nog een pittig gesprek op het podium tussen de twee nadat de Schot een handje weigerde van de Engelsman. Gezien de gebaren van Wright vond hij dat Cross hem in de weg had gelopen.

Cross vergeet de deur op slot te draaien

Cross kende vorige week een duidelijk dieptepunt in zijn korte carrière. De Engelsman kon geen triple vinden en de dubbels lieten hem ook in de steek. Met een gemiddelde onder de 90 per beurt ging de wereldkampioen behoorlijk door zijn eigen ondergrens en verloor met liefst 71 van Simon Whitlock. Hij wist dat daarna toch knap een plek te geven. In het weekend haalde hij twee halve finales en een finale op de UK Open Qualifiers en speelde uitstekend. Dat vertrouwen nam hij ook in Newcastle het podium op. Wright werd gelijk gebroken doordat hij niet in vijf beurten klaar was en dat gebeurde in de derde leg nogmaals. Zo kon Cross de partij al afronden, maar hij miste een volle beurt vanaf 20. Pardoes kwam Wright terug tot 2-3.

Dubbels van Voltage blijven erg wankel

In de zesde leg herpakte de wereldkampioen zich met een 180’er en tops, voor Wright er een 11-darter ingooide. Net zoals vorige week tegen Michael van Gerwen, toen hij in het tweede deel van de partij het verschil maakte, begon de Schot steeds sterker te spelen. Zijn gemiddelde lag inmiddels op 104 per beurt en de druk lag dan ook bij Cross. Die leek te bezwijken, alleen Wright vergat vanaf 64 te profiteren. Met zijn derde dart vond Cross dubbel-1 voor 3-5 en ook in de leg van de Schot was het zijn derde dart die hem redde. Daarmee leek het beslist, tot Cross toch weer begon te missen op de dubbels. Twee matchdarts gingen mis om inmiddels slechts 6 uit 20 te zijn. Wright brak terug met een 101-finish, om zelf drie darts te missen voor 5-6. daardoor maakte Cross het alsnog af via dubbel-16.

Premier League Darts 2018: Programma, uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Premier League Darts