Connect with us

World Series of Darts

Cross klopt Van Gerwen in Brisbane en zorgt voor bizar unicum

Rob Cross heeft zijn eerste titel op de World Series te pakken. In Brisbane werd het zesde en laatste toernooi van dit seizoen afgewerkt en wist de wereldkampioen de finale te winnen tegen Michael van Gerwen. Mighty Mike had een ronde eerder Raymond van Barneveld verslagen. Het meest opmerkelijke is dat er geen één speler meerdere titels heeft gepakt dit jaar.

Zes verschillende winnaars

De World Series waren de laatste jaren het domein van met name Michael van Gerwen (12 titels), Phil Taylor (8) en Gary Anderson (6). Peter Wright is door zijn zege van vorige week in Melbourne de enige speler die meer dan één titel te pakken heeft. Dit seizoen is het echter niemand gelukt dan meer dan één hoofdprijs te pakken. Mensur Suljovic opende met de winst in Duitsland, daarna waren het Anderson, Michael Smith, Van Gerwen, Wright en nu Cross die een titel hebben gepakt. In totaal brengt dat het aantal winnaars op de World Series op 9, Adrian Lewis en Kyle Anderson wonnen allebei een keer in Auckland. Raymond van Barneveld zit ondanks vier finales nog zonder titel.

Nederlands onderonsje

In de halve finale speelden Van Gerwen en Van Barneveld tegen elkaar. In de achtste leg werd het eerste verschil gemaakt door een 106-finish van MvG (5-3) en volgden daarna veel breaks op rij. Barney gooide finishes van 116 en 170, om met een 180’er terug te slaan: 6-6. In de veertiende leg was hij alleen niet uit in vijf beurten en kreeg met een 80-finish toch weer een break om zijn oren. Van Gerwen knalde door met een 12-darter via een 87-finish en met een 100-finish was het matchpoint (10-8). Zijn eigen leg opende hij vervolgens met een zesde 180’er en maakte het af op dubbel-4. In de finale ging het daarop mis tegen Cross. Van 2-0 liep het naar 2-4, gevolgd door een 170-finish van MvG (4-4). Een 130-finish zorgde zelfs voor 6-4, maar verloor hij zomaar zeven legs op rij: 6-11.

Delen:

Meer over World Series of Darts