Connect with us

World Matchplay

Cross laat zich verrassen; Wright speelt fabuleus tegen Huybrechts

Darren Webster PDC WK Darts 2017

Darren Webster heeft wereldkampioen Rob Cross uit de World Matchplay gegooid. Cross sneuvelde voor het tweede jaar op rij in de tweede ronde, ditmaal met 11-8. Peter Wright maakte zijn status wel waar tegen Kim Huybrechts. De Schot was in fantastische vorm en wist daardoor Kim Huybrechts te verslaan met 11-5 en een gemiddelde van 105,60 per beurt.

Cross is er niet bij

Cross was in zijn openingspartij tegen Mervyn King bij de les, dat kon niet worden gezegd voor het treffen met Webster. Ondanks een gemiddelde van uiteindelijk 98,81 per beurt zag het er geen moment overtuigend uit. Vooral op de dubbels (8 uit 29) liep het geen moment. Webster had naar 0-4 kunnen lopen, alleen in de derde leg miste hij twee pijlen voor de break. Zo kon Cross toch 3-3 maken en vanaf 3-5 ook 5-5. Webster leek zijn kansen te hebben gehad, maar opvallend genoeg kon Cross maar niet opschakelen. Twee 17-darters en een 16-darter bracht Webster naar 5-8 en niet veel later naar 7-10. De eerste kans om het af te maken miste hij door vanaf 76 de single-16 te missen. Een leg later opende The Demolition Man met een 180’er en maakte het af via dubbel-8.

Wright heeft de smaak helemaal te pakken

Huybrechts won tijdens zijn zevende deelname in Blackpool eindelijk zijn eerste wedstrijd en dat had duidelijk bevrijdend gewerkt. Met twee 180’ers opende hij gelijk voor een 12-darter, alleen Wright sloeg met ook een leg in vier beurten terug. Daar kwam gelijk een break overheen en die hield de Schot continu vast. De gemiddeldes lagen flink boven de 100 en daardoor kreeg Huybrechts maar geen kans om terug te komen. Met een 121-finish kwam Wright op 5-3, gevolgd door een 100-finish voor een 11-darter van de Belg. Met een 90-finish voor de 12-darter bleef de break staan en was het na de onderbreking Huybrechts die het slippertje maakte. Hij was niet in vijf beurten uit en Wright beukte met een 14- en 13-darter naar 8-4. Een bulls-eye 130-finish was goed voor de volgende 12-darter en een gemiddelde van Wright dat bijna de 110 per beurt aantikte. 116 vloog er ook in voor 10-4, twee legs later was de partij gedaan.

World Matchplay 2018: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Matchplay