Connect with us

World Darts Championship

Cross maakt ook tegen Reyes indruk; Aspinall stunt door

Rob Cross PDC WK Darts 2019 eerste ronde

Rob Cross heeft zich zonder problemen geplaatst voor de vierde ronde van het PDC World Darts Championship. De titelverdediger stond geen set af aan Cristo Reyes. Nathan Aspinall groeit uit tot de sensatie van het toernooi, want hij heeft opnieuw weten te stunten. Ditmaal was Kyle Anderson de klos.

Verschil van dag en nacht

Een maand geleden speelden Cross en Reyes tegen elkaar op de Players Championship Finals. Als een dood musje werd Cross geveegd door een uitstekend spelende Reyes. In Alexandra Palace waren de rollen omgedraaid. Met slechts één leg af te staan denderde Cross door een 126-finish al naar 2-0 in sets. Met onder meer een 11-darter kwam Reyes beter in de partij, alleen hij verprutste zijn kans vanaf 94. Cross brak met een 13-darter, waarop de Spanjaard zeven perfecte pijlen gooide. De negendarter bleef uit, maar hij dacht wel al aan setwinst. In de tweede leg stond hij klaar op 69, maar zag Cross een 147-finish vuren. Het liep naar een vijfde leg en daarin maakte Cross het eenvoudig af.

The Asp dendert door

Aspinall wist in de tweede ronde verrassend te winnen van Gerwyn Price en die zege heeft hem zichtbaar zelfvertrouwen gegeven om door te denderen. Kyle Anderson moest achter de jongeling aan en kreeg gelijk een 120-finish in de vijfde leg om zijn oren. Een 148-finish en een 13-darter zorgde al voor 2-0, waarop Anderson terugkwam. Het verschil werd gemaakt in de derde leg van de vierde set. Anderson miste zes pijlen op dubbel-12 en was de vierde set ook kwijt. Twee 76-finish gaven The Original nog de marge in set vijf, alleen finishes van 120, 76 en dubbel-8 draaiden ook deze set om.

Delen:

Meer over World Darts Championship