Connect with us

World Darts Championship

Cross ontsnapt in titanenstrijd tegen Smith

Rob Cross Players Championship Finals 2017 Darts PDC

Rob Cross heeft in een schitterende partij weten te winnen van Michael Smith. Daarmee staat de debutant in de derde ronde van het PDC World Darts Championship 2018. Dat kostte Voltage wel de nodige moeite. Bizar genoeg won hij geen enkele leg in de sets die hij verloor en overleefde ook nog eens twee matchdarts. In de zevende set gooide Cross zes van zijn zestien 180’ers, waar Smith er ook liefst dertien had. Ze eindigden dan ook op 102,65 om 103,29 per beurt.

Problemen in Alexandra Palace

In de openingsset had Cross veel moeite om de triples te vinden en liep Smith fluitend weg met finishes van 70 en 62. Hij kreeg in de derde leg zes beurten de tijd en vond dubbel-10 voor 1-0 in sets. Ook de vierde leg van de partij ging ondanks een 180’er van Cross met de 88-finish naar Smith, voor Voltage eindelijk toe wist te slaan met een 164-finish. Hij profiteerde van drie gemiste pijlen op dubbel-15 voor de break, maar kon het nog niet afmaken. Smith sloeg terug met een 109-finish en de eerste cruciale vijfde leg was een feit. Daarin kwam de 180’er van Smith te laat en maakte Cross vanaf 32 de 1-1. Daarna lag de partij enige tijd stil, want door technische problemen in Alexandra Palace was het beeld op de grote schermen uitgevallen.

Bully Boy houdt het voortouw met zes op een rij

Terug op het podium ging de derde set snel de kant uit naar Smith met onder meer twee 180’ers in de tweede leg. Vanaf 2-0 liet hij het alleen even lopen en sloeg Cross keihard terug. Een 180’er in iedere leg bracht hem de setwinst. Die voorsprong verdween net zo snel door twee 180’ers en een 116-finish van Smith (2-2) en in de vijfde set denderde Bully Boy door met twee 180’ers voor een 11-darter, een 180’er met een 90-finish en 13-darter: 3-2. Zo won Smith zes legs op rij.

Twee matchdarts overleefd

Cross slaagde erin toch rustig te blijven. Hij opende de zesde set met een maximale score en vond dubbel-4 om eindelijk weer een leg bij te schrijven. Smith hield zijn eigen legs en zo kwam het aan op de derde cruciale vijfde leg. Opnieuw was het Cross die ermee vandoor ging, al had Bully Boy de partij af moeten maken. Vanaf 96 vond hij triple-20, alleen de dubbel viel niet. Dubbel-14 bracht de stand naar 3-3 en in de zevende set openden de twee Engelse spelers met 180’ers. Het was Smith die zijn leg hield, voor ook de tweede leg twee 180’ers op het bord bracht. Cross maakte 1-1 en beukte door met twee 180’ers. Smith miste onder de druk drie pijlen vanaf 40 en zo was het beslist. Want in de vierde leg gooide Cross nog een keer twee keer 180’er voor dubbel-4.

Speelschema PDC WK Darts 2018

Delen:

Meer over World Darts Championship