Connect with us

Grand Slam of Darts

Cross overleeft matchdart en is de eerste man in knock-outfase

Rob Cross heeft zich met hangen en wurgen geplaatst voor de knock-outfase van de Grand Slam of Darts. Hij stond continu onder druk van Dimitri Van den Bergh, maar de Belg vergat het af te maken. Stephen Bunting zorgde in groep G voor een verrassing door Mensur Suljovic te kloppen.

Kansen te over voor Dreammaker

Van den Bergh pakte twee keer een break voorsprong, maar liet het na om de partij te beslissen. Vier missers op rij op dubbel-13 zorgden ervoor dat Cross terug kon komen voor 3-3. Het liep naar 4-4, gevolgd door een zenuwachtige slotleg. Daarin miste Van den Bergh bulls-eye voor de 122-finish en pakte Cross de zege met zijn derde dart op dubbel-8. Door de 5-4-zege staat Cross op vier punten en is niet meer te achterhalen. Dit komt doordat Mark McGeeney met 5-3 wist te winnen van Ryan Searle. Van den Bergh en McGeeney spelen maandag tegen elkaar om te bepalen wie er met Cross mee gaat naar de tweede ronde. Searle leek McGeeney te gaan kloppen door een 157-finish, maar pakte daarna geen leg meer.

Bunting laat zich klasse weer eens zien

In groep G kunnen alle vier de spelers nog door naar de volgende ronde, vooral doordat Stephen Bunting genadeloos uithaalde. The Bullet liet weer eens zien waarom hij in het verleden Lakeside wist te winnen en een grandioos eerste jaar had bij de PDC. Een 101-finish voor de 12-darter bracht hem op 1-1 tegen Mensur Suljovic, om daarop in vijf beurten te breken. Een 97-finish was goed voor 1-3, gevolgd door een 11-darter van de Oostenrijker. Terugbreken zat er niet in door een 14-darter van Bunting, maar de druk werd wel weer opgevoerd door een 121-finish. Bunting bleef echter zeer sterk scoren en hield opnieuw zijn eigen leg in vijf beurten voor 104,36 per beurt. Dat was nagenoeg gelijk aan de score van Scott Mitchell. De voormalig Lakeside-kampioen wist snel weg te lopen van Martin Schindler voor 5-1 en 104,58. Maandag speelt Bunting tegen Mitchell, terwijl Suljovic aanlegt tegen Schindler. Bunting staat op vier punten (+4 in legs), voor Mitchell (+1) en Suljovic (+1). Schindler heeft met nul punten (-6) nog altijd een kleine kans.

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts