Connect with us

Premier League Darts

Cross pakt koppositie; Smith moet blijven vrezen

Rob Cross is de nieuwe koploper in de Premier League Darts. Voltage versloeg Gerwyn Price en nam het stokje over van Michael van Gerwen. Peter Wright en James Wade deelden de punten, waar Mensur Suljovic een flinke tik uitdeelde aan Michael Smith.

Koppositie te pakken

Cross speelde in zijn eigen ogen geen al te sterke partij tegen Price, toch was het voldoende om snel weg te lopen. Hij pakte direct in de openingsleg een break en liep naar 5-2. Price voerde de druk nog op tot 5-4, maar met dubbel-10 en een finish van 48 zorgde ervoor dat het alsnog 7-4 werd.

Wright kan het niet afmaken

Voor Peter Wright was het duel met Wade een herhaling van vorige week. De Schot gaf tegen Daryl Gurney een ruime voorsprong uit handen en speelde gelijk. Dat was nu hetzelfde. Wright speelde uitstekend en bouwde een 5-2-voorsprong op. Vanaf dat moment miste hij iedere dubbel en boog Wade het helemaal om (5-6). Op het nippertje schoot Wright toch nog wakker voor 6-6.

Degradatiezorgen Smith

Door de zege van Gurney staat Smith nu voorlaatste. Hij heeft dan nog wel een marge op Van Barneveld, maar zijn vorm is ver te zoeken. Suljovic vloog weg en wist met een 77-finish al het eerste punt te pakken (6-2). Smith liep ontzettend geïrriteerd rond en kon geen moment zijn vertrouwde scoringspower vinden. Dubbel-3 bracht Suljovic daarop de zege.

Premier League Darts 2019

Delen:

Meer over Premier League Darts