Connect with us

World Matchplay

Cross pakt tweede grote titel in vreemd duel met Smith

Rob Cross World Matchplay Darts 2019

Rob Cross heeft met de World Matchplay zijn tweede grote titel te pakken. De wereldkampioen van 2018 is na die hoofdprijs qua niveau in de rest van het kalenderjaar ver weggezakt, maar wist zich dit jaar weer goed te herpakken. Ieder toernooi was er echter wel iets waardoor een zege nog uitbleef. In Blackpool viel, al was dat in de halve finale met meer geluk dan wijsheid, alles op zijn plaats. In de finale rekende Voltage met Michael Smith: 18-13.

Cross sluit roerige periode af; Smith blijft wachten

Voor Cross sluit hij met de titel een roerige periode af. Als nummer twee van de wereld leek hij toch steeds meer er tegenaan te hikken dat hij maar geen grote prijzen won en in 2019 nog helemaal droog stond. Eerder dit jaar kwam hij al dichtbij tijdens de UK Open en de Premier League Darts. In beide gevallen leverde hij een dramatische finale af. Voor Michael Smith begint het wachten op een Major inmiddels lang te duren en moet Bully Boy uit gaan kijken dat het geen obstakel wordt. Hij stond het afgelopen jaar al in de finales van de Premier League Darts, World Series Finales en het PDC World Darts Championship. In alle gevallen ging hij onderuit en staat nu dus na vier finales nog altijd droog.

Negen legs op een rij

In de openingsfase van de finale leek het erop dat Smith inmiddels flink onder druk stond door al die verloren finales. Hij gooide amper triples en met finishes van 72 (twee keer) en 81 was het bij de eerste onderbreking al 0-5. Daar bleef het niet bij, want zonder briljant te spelen kon Cross met legs van vijf en zes beurten uitlopen naar 0-9. In de tiende leg wist Smith eindelijk een leg in vijf beurten uit te gooien, won er drie op een rij voor het van 4-10 alweer 4-12 werd.

Comeback niet af kunnen ronden

Vanaf dat moment begon Smith wel te knokken. Hij brak met een 147-finish voor de 12-darter en twee legs later met twee 180’ers voor weer een 12-darter: 7-12. Smith vergat daarop zijn eigen leg uit te gooien in vijf beurten (7-13), om toch weer door te knokken met een 11-darter tot 10-13. Een 110-finish en dubbel-12 bracht Corss op 11-15, gevolgd door toch weer twee legs van Smith (13-15). Daar bleef het bij. Smith miste in zijn eigen leg bulls-eye en in de herkansing twee pijlen vanaf 25. Cross brak opnieuw en kreeg in zijn eigen leg zes beurten de tijd voor de partij.

World Matchplay Darts 2019: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

More in World Matchplay