Connect with us

European Championship

Cross recht de rug en pakt met EK-titel derde grote prijs

Rob Cross World Matchplay Darts 2019

Rob Cross heeft het European Darts Championship 2019 gewonnen. De nummer twee van de wereld kent een zeer wisselvallig jaar en was de afgelopen weken ver verwijderd van zijn topvorm. In Duitsland viel alles dit weekend wel weer samen en won hij in de finale van Gerwyn Price.

Van alles naar niets

Na zijn wereldtitel was het lange tijd niets voor Cross, tot hij afgelopen zomer de World Matchplay wist te winnen. Een sterk vervolg bleef uit, want hij lag er vroeg uit op de World Grand Prix en verloor vorige week zelfs drie keer tijdens de Champions League of Darts. Op het European Championship won hij achter elkaar van Darren Webster, Joe Cullen en Ricky Evans om de halve finale te bereiken.

Twee spannende duels

In de halve finale moest Cross diep gaan tegen Daryl Gurney. Superchin leek een gaatje te slaan toen hij de 7-5-achterstand omboog in een 7-8-voorsprong. Hij wist zijn eigen leg niet in vijf beurten uit te gooien en miste een dart voor een nieuwe break. Het liep op beurt tot 10-9, gevolgd door opnieuw een leg waarin Gurney niet in vijf beurten uit was. Dat was Cross wel op tops. Price won ondertussen van Michael Smith (11-7), waarop in de finale Cross direct op 3-1 kwam. Die marge hield hij de gehele partij vast, om uit te lopen naar 7-3. Price bleef knokken voor iedere leg, maar hij kon zijn hoge niveau van eerder in het toernooi niet vasthouden. Hij kwam nog tot 9-6, daarna maakte Cross het af: 11-6.

Derde titel

Grappig genoeg won Cross nog altijd geen enkel toernooi van de European Tour, de toernooienreeks waarop iedere speler zich moet plaatsen voor het European Championship. Het grote tv-toernooi heeft hij nu dus wel op zijn naam staan, de derde in totaal. Price blijft vooralsnog steken op één grote titel met de Grand Slam of Darts van vorig jaar.

European Darts Championship 2019: Uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over European Championship