Connect with us

Premier League Darts

Cross stuurt gefrustreerde Price naar de uitgang

Rob Cross Premier League Darts 2018 Dublin

Rob Cross heeft zijn vijfde overwinning op rij geboekt in de Premier League Darts. In Glasgow kreeg hij de partij eigenlijk cadeau doordat Gerwyn Price zich na anderhalve leg met het publiek bezig ging houden. Zo kon Cross zeven legs op rij winnen en daarmee lijkt het doek voor Price nu wel echt te vallen. Hij zal zijn resterende twee duels allebei moeten winnen om nog kans te houden.

The Iceman breekt

De openingsfase was duidelijk voor Price, die alle tijd kreeg om een 0-2-voorsprong te pakken. Hij vergooide zijn kansen en gaf het Schotse publiek in Glasgow de schuld. Vanaf dat moment ging hij continu de strijd aan met de grote zaal en hielp zichzelf daarmee uit de partij. Tegelijkertijd kon Cross bijna niets meer missen. Met een 143-finish voor een 12-darter hield hij zijn eigen leg, om te breken met een 81-finish voor de 11-darter. Zijn eigen leg ging ditmaal in veertien pijlen uit met een 67-finish: 4-1.

Voltage trekt zich er weinig van aan

Price leek zich iets te herpakken en kon vanaf 100 proberen om een leg bij te schrijven. dat lukte niet, waardoor de volgende break alweer een feit was. Cross trok zich allemaal weinig aan van aan en bleef zijn legs in alle rust afwerken. Een volgende 14-darter bracht hem al het eerste punt, om de druk nog maar eens op te voeren bij The Iceman. De 180’er had effect, want Price miste tops voor de 78-finish. Cross maakte het dan ook af vanaf 66 voor 7-1.

Premier League Darts 2018: Programma, uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Premier League Darts