Connect with us

Premier League Darts

Cross weet Smith op het nippertje te verslaan

Zweeler Rob Cross

Rob Cross heeft voor de tweede keer in de Premier League Darts weten te winnen van Michael Smith. Een tussensprint bracht hem van 2-3 naar 6-3, om er toch nog een twaalfde leg aan te pas laten komen. Daarin waren twee zwakke scores van Smith doorslaggevend. De twee staan nu samen op de tweede plaats, waarbij Michael van Gerwen het gat ziet groeien tot vier punten.

Gelijk vuurwerk

Vanaf de eerste leg waren beide darters gelijk warm. Smith opende met een 180’er en miste één dart op bulls-eye. Daarop volgde gelijk de break door een maximale score en een 107-finish van Cross. Het werd 0-2, waarop Smith zich goed herpakte. Hij hield zijn eigen leg en produceerde een volgende 180’er met een 81-finish voor 2-2. Een volgende maximale score was 3-2, gevolgd door de 13-darter van Cross. De wereldkampioen had inmiddels een gemiddelde van ruim 108 per beurt, waarmee hij één van zijn beste partijen ooit op een televisiepodium aan het afwerken was.

Cross houdt Smith net van zich af

Het zorgde dan ook voor dat hij continu de druk op Smith wist te houden. In de zevende leg miste Bully Boy op bulls-eye en kreeg alweer een 12-darter om zijn oren. Een solide eigen leg maakte het verschil weer twee legs en nu was Cross niet van plan om zijn jongere landgenoot terug te laten komen. Met de derde 180’er en een 82-finish voor alweer een 12-darter bracht hem het eerste punt. De klus afmaken deed Voltage nog niet door tops te missen voor een 80-finish. Hierdoor zakte zijn gemiddelde onder de 110 per beurt en dat zakte nog wat verder weg door scorend slecht te openen in de elfde leg. Smith profiteerde om een twaalfde leg af te dwingen, waarin beide darters hun vierde 180’er vuurden. Wat volgden waren twee beurten van Smith zonder triples en zo maakte Cross het af.

Premier League Darts 2018: Programma, uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Premier League Darts