Connect with us

Premier League Darts

Cross weet voor het eerst van Anderson te winnen

Rob Cross Premier League Darts 2018 Dublin

Rob Cross heeft voor het eerst in zijn carrière weten te winnen van Gary Anderson. Na vijf nederlagen en zelfs elf legs op rij te hebben verloren was het in de Premier League Darts wel raak voor Voltage. Goed was het duel overigens allerminst. Veel gemiste dubbels en slordig spel brachten een twaalfde leg. Daarin kreeg Cross zes beurten de tijd om het af te maken met 7-5.

Break op break

Cross begon met een 180’er aan het duel en zag Anderson één pijl op tops missen. Met een 13-darter was de break een feit, om Anderson nog eens vier pijlen onbenut te laten. Er was de kans om er zelfs 0-3 van te maken, alleen na een 180’er kon vanaf 105 de triple niet worden gevonden. Anderson kwam via dubbel-10 in de partij en met zijn 180’er en een 82-finish was het alweer 2-2. De Schot drukte alleen totaal niet door. Met zijn achttiende dart kon hij pas op tops mikken. Die vloog er niet in en zo was er toch weer een break. Die wist Anderson nog goed te maken via dubbel-1.

Twee finishes maken het verschil

Het lukte hem alleen niet om echt door te drukken. In zijn eigen leg wist hij opnieuw niet in vijf beurten uit te gooien, vanaf 144 viel dubbel-12 er niet in. Cross brak opnieuw met een 67-finish en hield zijn eigen leg in veertien pijlen met een 75-finish. Anderson kwam nog wel een leg dichterbij, om de wereldkampioen gelijk te zien openen met een 180’er. Cross maakte het toch nog spannend door drie pijlen op de dubbel te missen. Vanaf 155 vond Anderson twee keer de triple, maar dubbel-19 vloog er niet in. Zo was het 4-6, waarop Anderson met de vierde 180’er wel een twaalfde leg afdwong. Daarin gooide Cross een 180’er en kreeg uiteindelijk zes beurten de tijd voor de zege.

Premier League Darts 2018: Programma, uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Premier League Darts