Connect with us

The Masters

Cross, Wright en Suljovic overtuigend verder op The Masters

Rob Cross Players Championship Finals 2017 Darts PDC

Rob Cross heeft zijn eerste wedstrijd als wereldkampioen zeer overtuigend weten te winnen. Op The Masters liet hij weinig heel van Ian White en mag nu aantreden tegen Mensur Suljovic. Een afgeslankte Peter Wright had weinig te duchten van Alan Norris en staat in de kwartfinale tegenover Raymond van Barneveld. Barney won in een allesbeslissende leg van Dave Chisnall.

Suljovic schiet op tijd weer wakker

Mensur Suljovic leek geen kind te hebben aan Michael Smith. Met een 70-finish was het gelijk 2-0 en de eerste pauze werd al bereikt met een 5-0-stand. Smith kon daarna zijn eigen legs behouden, waardoor het naar 7-3 en 8-4 liep. Vervolgens miste Suljovic in twee legs veel dubbels en was zijn voorsprong opeens verdwenen. De Oostenrijker leek het volledig uit handen te geven, maar schoot net op tijd weer wakker. Met een 116-finish kwam Suljovic op 9-8 en strafte Smith af in de achttiende leg omdat de Engelsman niet uit was in vijf beurten (10-8).

Cross ook als wereldkampioen ijzersterk

De vraag in aanloop naar The Masters was hoe Cross een maand met vooral persverplichtingen had verwacht. De wereldkampioen komt met een volledig andere status naar Milton Keynes, maar leek daar geen enkele last van te hebben. In de tweede leg gooide hij alk een 167-finish, om de 136-finish van White te counteren met twee 180’ers en een 105-finish voor 4-1. Zijn gemiddelde lag toen al op 108,85 per beurt. Die cijfers zakten wel iets weg in de loop van de partij, spannend werd het echter geen moment. Cross liep dan ook naar 10-3 met 102,38 per beurt achter zijn naam.

Afgeslankte Wright hoeft geen gas te geven

Door de problemen met galstenen zit Peter Wright aan een stevig dieet en er kwam in Milton Keynes dan ook een afgeslankte Snakebite het podium op. Kracht in zijn worp heeft hij niet ingeleverd, het enige dat in de openingsfase nog haperde waren zijn dubbels. Daardoor kon Norris tot de onderbreking bijblijven tot 3-2, maar vervolgens liep Wright weg naar 7-2. Alan Norris kon zelf weinig klaarspelen en zo werd het dan ook 9-4 voor Wright zijn eerste matchdart miste voor de 116-finish. In de vijftiende leg opende de Schot vervolgens met zijn zesde 180’er en maakte het alsnog af.

The Masters 2018: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over The Masters