Connect with us

Premier League Darts

Cross wurmt zich langs Wade; Wright en Smith delen punten

Rob Cross heeft zijn eerste zege van de Premier League Darts 2019 te pakken. Voltage klopte James Wade op het nippertje. Peter Wright speelde voor de tweede week op rij gelijk, ditmaal tegen Michael Smith. Zo heeft Bully Boy pas één punt.

Smith mist te veel dubbels

Afgelopen weekend speelden Wright en Smith een fabelachtige partij op de Pro Tour, dat niveau wisten ze nu niet te herhalen. Smith plaatste in de derde leg een break met een 180’er en liep vervolgens weg. Met finishes van 61 en 84 was het 1-4, om tops te missen vanaf 64. Wright bleef daardoor in de partij hangen en gooide twee legs later zelf een 64-finish. Een 180’er en dubbel-8, gevolgd door liefst zes missers van Smith op de dubbels bracht Snakebite terug tot 5-5. Zijn derde 180’er zorgde ervoor dat de Schot zelfs een punt in de pocket had, druk zetten in de slotleg lukte niet. Smith gooide scores van 180 en 174 voor 6-6.

Wade kan typische Wade-finish net niet uitgooien

Cross en Wade deelden de eerste twee legs, waarop de voormalig wereldkampioen twee pijlen miste. Wade strafte het direct af en hield zijn eigen leg voor 1-3. Vanaf dat moment zakte Wade weg en wist Cross solide door te gooien. Een 115-finish in zijn eigen leg en een 13-darter was 3-3. Wade stond na negen pijlen klaar op 84 om een nieuwe break te plaatsen, maar de 11-darter van cross was goed voor 4-3. Een bulls-eye 85-finish voor de 12-darter en een 72-finish bracht Cross het eerste punt. Wade hield zijn eigen leg en leek bijna een punt te gaan afsnoepen van Voltage. Vanaf 138 gooide hij dubbel-12 tegen het ijzer en Cross gooide daarop dubbel-5 met zijn derde dart.

Premier League Darts 2019

Delen:

Meer over Premier League Darts