Connect with us

Premier League Darts

Cross zorgt voor vier op een rij tegen Suljovic

Rob Cross Premier League Darts 2018 Dublin

Rob Cross is flink aan het doorstampen in de Premier League Darts. De wereldkampioen heeft zijn vierde overwinning op rij geboekt tegen Mensur Suljovic. Dankzij de 7-2-zege kan de Engelsman zich op gaan maken voor de tweede helft van het seizoen, waar Suljovic – die veel minder speelde dan de afgelopen weken – nog altijd in degradatiegevaar verkeerd.

Suljovic te wisselvallig

Suljovic en Cross zijn allebei aan een ongeslagen reeks bezig, waarbij het de vraag was wie dat voort zou zetten. Suljovic begon uitmuntend met een 180’er, maar was niet uit in vijf beurten. Cross brak via dubbel-18 en kreeg in zijn eigen leg zes beurten de tijd. Met een 68-finish was het 0-2, voor Suljovic zijn eigen leg ook in vijf beurten uit had gegooid. De Oostenrijker slaagde er alleen niet in om zijn scores op orde te houden. Een beurt met twee keer 100 en twee keer 60 gaf Cross alle tijd om met een 104-finish al naar 1-3 uit te lopen. Een 180’er met een 64-finish voor de 11-darter betekende al de dubbele break.

Cross bijna foutloos

Waar Cross zijn gemiddelde dik boven de 100 per beurt had liggen, kwam Suljovic niet veel verder dan 90 per beurt. En dat terwijl hij eigenlijk het hele seizoen al goed is voor tien punten meer. Twee 14-darters op rij brachten Cross al naar 1-6. Vanaf 170 kon Voltage het nog niet afmaken en wist Suljovic een twee leg bijschrijven. De derde 180’er bracht Cross vervolgens de zege met 7 uit 9 op de dubbels voor 106,49 per beurt.

Premier League Darts 2018: Programma, uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Premier League Darts