Connect with us

Challenge Tour

Cruciaal Challenge Tour-weekend op de rol

Het nieuwe dartsseizoen wordt dit weekend echt afgetrapt. Na de Europese en Britse Q-School zal dit weekend zowel in Europa als in Azië worden gespeeld. De Challenge Tour heeft vier toernooien in Wigan, terwijl de Asian Tour begint met twee events in Zuid-Korea. Met name de Challenge Tour is van bizar groot belang.

Dagzeges, prijzengeld, UK Open en Tourkaart

Op de Challenge Tour mogen alle spelers in actie komen die de afgelopen weken op Q-School hebben gespeeld, maar geen tourkaart hebben gewonnen. De Challenge Tour wordt dan ook wel gezien als de ‘eerste divisie’ van de PDC, waar op veel manier veel te verdienen valt. In de eerste plaats met het prijzengeld. Op ieder toernooi ligt er 2.000 pond klaar voor de winnaar. Met vier toernooien per weekend kan dat aardig oplopen. De top-16 van de opgeschoonde Challenge Tour Order of Merit krijgt aan het einde van het jaar een uitnodiging voor de UK Open en de beste twee spelers van de Tour krijgen een tourkaart voor de aankomende twee jaar.

Eén weekend vlammen is goud waard

Dit eerste weekend vlammen is nog veel meer waard. Wanneer er tourkaarthouders ontbreken op de Players Championships, dan worden deze plaatsen overgenomen door de hoogst geplaatste spelers op de Challenge Tour Order of Merit. Van de 128 tourkaarthouders ontbreken er altijd wel vijf à tien spelers per Players Championship-weekend. Het eerstvolgende weekend van de Challenge Tour is pas op 11 en 12 mei. In de tussentijd worden er maar liefst 14 (!) Players Championships gespeeld. Sta je na dit weekend bovenaan de Challenge Tour Order of Merit, dan biedt dat een gouden kans om veel van de Pro Tour-events te spelen. En daar is vervolgens weer volop prijzengeld te verdienen om je te plaatsen voor de Players Championship Finals én het wereldkampioenschap. Goed presteren in Wigan is dus goud waard.

Delen:

Meer over Challenge Tour