Connect with us

Premier League Darts

Cruciale zege Suljovic; Price mist negendarter en Cross heeft een makkie

Mensur Suljovic heeft cruciale punten gepakt om niet voor het tweede jaar op rij uit de Premier League Darts te degraderen. De Oostenrijker won overtuigend van Peter Wright en heeft nu al vier punten op de teller. Gerwyn Price miste een negendarter en kon uiteindelijk niet winnen van Luke Humphries. Rob Cross had een makkie met Daryl Gurney.

Gemiste negendarter

Price was de man in vorm en liet dat in de openingsfase tegen Humphries ook zien. Het ging bijna als vanzelf en op een haar na miste hij zelfs een negendarter. Scores van 180 en 177 brachten hem met nog eens twee keer triple-20 naar dubbel-12. Die negende pijl gooide hij er net buiten, om er wel een 10-darter van te maken. Toch veranderde dat de partij. Price moest de misser even verwerken en Humphries stapte fantastisch in. Hij had al een 161-finish gegooid en vond nogmaals bulls-eye om terug te komen tot 4-4. Vanaf dat moment gaven de twee elkaar niets meer toe. In de elfde leg miste Price twee pijlen voor de break en in de slotleg was het Humprhies die dubbel-14 miste voor een 148-finish. Tops voor een 76-finish zorgde voor de puntendeling.

Gurney komt niet opdagen

Waar Cross vorige week ontsnapte aan een whitewash tegen Michael van Gerwen, had hij ditmaal zelf met 7-0 kunnen winnen. Gurney kwam niet opdagen en kon alleen maar toekijken hoe Cross iedere leg rustig wegwerkte. Met een 153-finish werd het zelfs 5-0 en zijn eigen leg gooide Cross ook uit in vijf beurten. Wat volgde was eindelijk een solide leg van Gurney met een 80-finish voor de 14-darter. Het voorkwam dat het 7-0 werd, een leg later klaarde Voltage wel de klus.

The Gentle slaat toe

Wright had voor de afwisseling maar weer eens een totaal nieuw setje pijlen uit de kast gehaald. Het werkte ditmaal niet voor de Schot, die de afgelopen weken telkens vanuit een achterstand nog wat wist klaar te spelen. Tegen Suljovic kwam hij er gewoon niet aan te pas. Het gemiddelde van Snakebite hing continu rond de 90 per beurt en vanaf de tweede leg ging het mis. Hij kreeg 41 niet uit en vervolgens gooide Suljovic iedere finish uit. Dat begon met een 68-finish en er kwamen onder meer 81 en 121 achteraan. Het bracht hem al naar 6-1, waardoor hij ditmaal geen ruime marge uit handen gaf. Dat overkwam hem vorige week wel tegen Van Barneveld, nu wist hij op 6-4 een solide eigen leg te spelen voor de 7-4-zege.

Premier League Darts 2019

Delen:

Meer over Premier League Darts