Connect with us

European Tour

Cullen klopt Mighty Mike in finale voor eerste Euro Tour-titel

Joe Cullen heeft voor het eerst een toernooi op de European Tour gewonnen. Rockstar heeft een ontzettend wisselvallige periode achter de rug, in het Duitse Mannheim viel alles op zijn plaats. In de finale wist hij Michael van Gerwen te verslaan en pakte de hoofdprijs van 25.000 pond. Voor Van Gerwen was het zijn tweede verloren finale op rij.

Van 0-10 naar de titel

Bizar genoeg verloor Cullen een ruime maand geleden nog met 10-0 op de World Matchplay tegen Ian White. De Engelsman, een jaar eerder nog kwartfinalist, gooide onder zijn niveau en kon geen dubbel kopen. Het past bij de wisselvalligheid van Rockstar. Wanneer het loopt is hij geweldig, maar de ondergrens is ontzettend laag. In Mannheim had hij wel weer een dag dat alles viel. Zo won hij op weg naar de finale van William O’Connor, Glen Durrant en James Wade. Van Gerwen bereikte de finale via een loodzware route: Michael Smith, Mensur Suljovic, Krzysztof Ratajski en Dave Chisnall.

170-finish

Vorige week gaf Van Gerwen in de finale van de Euro Tour in Oostenrijk een ruime voorsprong weg tegen Suljovic. Ditmaal moest hij in de achtervolging. Cullen kwam op 1-4 en met een 170-finish op 2-5. Drie legs later was de partij weer in evenwicht, voor Cullen een solide 13-darter noteerde. Van Gerwen was op weg naar de gelijkmaker, om een volle beurt onbenut te laten vanaf 38. Met zijn rug tegen de muur (5-7) voerde Van Gerwen de druk nog even op. Bulls-eye viel niet voor zijn 170-finish en met een 88-finish klaarde Cullen de klus.

European Tour 11 Mannheim: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

More in European Tour