Connect with us

Pro Tour

Cullen klopt Van Gerwen en Price op weg naar dagzege

Joe Cullen heeft het dertiende Players Championship van het jaar gewonnen. Rockstar is aan een uitstekend jaar bezig en bewees dat nog maar eens op het eerste toernooi sinds anderhalve maand op de Pro Tour. De Engelsman versloeg namelijk een knap rijtje toppers.

Wraak op Mighty Mike

De goede prestaties van Cullen brachten hem al naar de eerste plaats op de Pro Tour ranking en die status wist hij te versterken. Steve West, Mike De Decker en Martin Atkins werden verslagen, waarna het zware werk begon. Ian White dwong een elfde leg af, maar mede dankzij 105,9 gemiddeld won Cullen met 6-5. James Wade werd in de kwartfinale met 6-4 verslagen, waarna Michael van Gerwen stond te wachten. Op het WK won Mighty Mike nog van Cullen, nu nam de Engelsman wraak met 6-2. In de finale wachtte Gerwyn Price. De wereldkampioen kwam telkens na een achterstand terug. Van 2-0, 5-3 en 7-4 werd het nog 7-6. De gelijkmaker liet Price liggen en zo werd het 8-6.

Kleermaker en Van Duijvenbode

Naast Van Gerwen waren er nog twee Nederlanders gelijk goed bij de les. Dirk van Duijvenbode won eerder dit jaar zijn eerste toernooi op de Pro Tour, waar Kleermaker de finale bereikte. Nu kwamen ze allebei tot de kwartfinale. Maik Kuivenhoven, Raymond van Barneveld en Danny Noppert stonden alle drie in de derde ronde.

Delen:

More in Pro Tour