Connect with us

Negendarters

Dagzege Qualifier voor Hamilton, zeperd Taylor, drie negendarters

Andy Hamilton heeft de eerste UK Open Qualifier weten te winnen in Wigan. Op een dag met drie negendarters, wederom een pijnlijke nederlaag voor Phil Taylor en het debuut van Stephen Bunting bij PDC liet The Hammer zien dat hij aanspraak wil maken om volgend jaar weer in de Premier League Darts te spelen. In de finale won hij met 6-2 van Adrian Lewis.

Indrukwekkend rijtje

Op weg naar de finale wist Hamilton ook al Michael Burgoine (6-3), Jeff Batham (6-5), James Wade (6-2), Michael van Gerwen (6-4), Kevin Painter (6-4) en Dave Chisnall (6-1) te verslaan. Dit indrukwekkende rijtje namen bracht hem vervolgens ook de eindzege, goed voor 10.000 pond. Na twee jaar werd hij niet opgenomen in de deelnemerslijst voor de Premier League, maar won nu van twee deelnemers en ook van Wade. Ondanks dat Hamilton zulke goede jaren achter de rug heeft, winnen deed hij weinig. Het was zelfs zijn eerste titel op de ProTour sinds 2007.

Taylor onderuit, drie negendarters

De tien darters uit de League speelden donderdag nog in Liverpool en reisden in de ochtend door naar Wigan. Daar liep Phil Taylor tegen zijn tweede pijnlijke tik aan. The Power verloor in de League met maar liefst 7-0 van Mighty Mike, nu ging het in de eerste partij gelijk mis tegen Keegan Brown. In diezelfde ronde viel ook het doek voor Stephen Bunting. De huidige Lakeside-kampioen maakte afgelopen maand de overstap naar de PDC en kreeg gelijk een zware opdracht. Hij trof met Van Gerwen de wereldkampioen van de PDC en ging met 6-3 kopje onder. Ook werden er nog eens drie negendarters gegooid. Zowel Dave Ladley, Dave Chisnall als Terry Jenkins leverden een perfecte leg af. The Bull presteerde dat ook al op het World Darts Championship.

Nederlanders pakken ponden mee

Michael van Gerwen en Vincent van der Voort waren de beste Nederlanders. Ze bereikten de vijfde ronde, goed voor 1.000 pond. Daardoor hebben ze al een grote stap gezet naar de top-32 van de UK Open Order of Merit. Kim Huybrechts was de beste Belg met een kwartfinaleplaats. Opvallende naam in de verre ronden was Rowby John Rodriguez. De jonge Oostenrijker kwam tot de vijfde ronde. Raymond van Barneveld haalde de vierde ronde, Dirk van Duijvenbode, Benito van de Pas, Richard van Zijtveld, en Christian Kist pakten 250 pond mee voor de Order of Merit door de derde ronde te halen.

Delen:

Meer over Negendarters