Connect with us

World Darts Championship

Dagzeges Larsson en Kantele; Labanauskas dichtbij PDC WK-debuut

Daniel Larsson PDC Darts

Darius Labanauskas maakt een goede kans om zich voor het eerst te plaatsen voor het PDC World Darts Championship. De Litouwer kende een goed weekend op de Nordic & Baltic Tour, al moest hij de dagzeges wel aan Daniel Larsson en Marko Kantele laten.

Bijna een negendarter

In het Zweedse Göteborg was het gelijk een Zweeds feestje. Larsson haalde de finale door Magnus Caris en Mauri Tuutijarvi te verslaan. In de finale was hij te sterk voor Kim Viljanen. De Fin had op zijn beurt Labanauskas in de halve eindstrijd verslagen met bijna een negendarter. Dubbel-18 viel er niet in. Een dag later was het raak voor zijn Finse landgenoot Kantele. Die versloeg Per Laursen, Madas Razma en Labanauskas voor de titel. De eindstrijd tegen de Litouwer ging tot de elfde leg, daarin noteerde Kantele een 12-darter.

Twee WK-tickets te vergeven

Door de uitbreiding van het deelnemersveld op het PDC World Darts Championship zijn er via de Nordic & Baltic Tour twee plaatsen te vergeven. In oktober worden er nog twee toernooien op IJsland gespeeld. Daar zal iedereen jacht gaan maken op Labanauskas en Larsson. Zij staan eerste en tweede met 4.350 en 4.025 euro achter hun naam. Kantele staat met 3.600 euro nog dichtbij, daarachter volgde een groep uitdagers met Kim Viljanen (2.650). Cor Dekker (2.425), Ulf Ceder (2.025), Magnus Caris (1.725) en Madars Razma (1.575). Mogelijk zijn er zelfs drie Scandinaviërs van de partij dit jaar in Alexandra Palace, want Dennis Nilsson staat eerste op de PDC Challenge Tour Order of Merit.

Labanauskas naar Maastricht

Dit weekend speelden de Scandinavische darters ook voor de laatste drie European Tour-events, waarvoor de Nordic & Baltic Tour telkens één speler mag afvaardigen. Labanauskas won de qualifier voor de Dutch Darts Championship in Maastricht, Magnus Caris is van de partij in Riesa en Kantele mag zich in oktober melden op het slottoernooi van de European Tour.

Delen:

Meer over World Darts Championship