Connect with us

World Darts Championship

Damestop schrijft zich massaal in voor PDC WK-kwalificatie

Anastasia Dobromyslova Darts PDC

Op het PDC World Darts Championship 2019 zal een primeur plaatsvinden, want twee dames mogen deelnemen aan het grootste toernooi ter wereld. In november zullen er kwalificatietoernooien worden gehouden in Milton Keynes en Düsseldorf. Hier zal het gros van de damestop aanwezig zijn.

Twee tickets via twee toernooien

Er zullen twee toernooien worden gehouden, waar telkens één plaats te verdienen valt voor het wereldkampioenschap. In Milton Keynes spelen alle Britse en Ierse speelsters tegen elkaar, in het Duitse Düsseldorf neemt de rest van de wereld het tegen elkaar op. Dit toernooi is op zaterdag 17 november, een week later is het toernooi in Milton Keynes. Iedere vrouw kan gratis aan dit toernooi deelnemen.

Acht van de top-10 al present

Inmiddels heeft een groot deel van de top van de wereld laten weten van de partij te zullen zijn. Aileen de Graaf en Sharon Prins voeren het Nederlandse team aan en zullen in in Düsseldorf strijden om een ticket. Dat geldt ook voor Deta Hedman, Fallon Sherrock, Corrine Hammond, Lorraine Winstanley, Anastasia Dobromyslova en Robyn Byrne. Dobromyslova speelde al eens op het PDC WK als de Russische qualifier. Van de huidige top-10 van de wereld ontbreken alleen Lisa Ashton en Trina Gulliver nog op de lijst.

Samen een blok vormen

De dames vormen hierdoor ook een blok richting de BDO. De afgelopen decennia heeft de BDO regelmatig spelers uitgesloten voor onder meer Lakeside zodra ze deelnamen aan een PDC-event. Nu de volledige top van de damesdarts ervoor kiest om hun kans te wagen, is het voor de BDO onmogelijk geworden om ze vervolgens allemaal te weigeren op Lakeside.

Financiële afweging

De keuze om mee te doen voor de dames is ook eenvoudig als je naar de financiële kant kijkt. Op Lakeside is deelname goed voor 500 pond, de finalist ontvangt 5.000 pond en de winnares 12.000 pond. De twee dames die zich plaatsen voor het PDC WK ontvangen voor deelname al 7.500 pond, bij één overwinning verdienen ze al meer dan met het winnen van Lakeside: 15.000 pond.

Delen:

Meer over World Darts Championship