Connect with us

Pro Tour

Damestoppers gaan massaal naar Q-School

De beste dames van de wereld zijn zich massaal aan het inschrijven voor Q-School. In december speelden Lisa Ashton en Anastasia Dobromyslova op het PDC World Darts Championship, omdat er voor het eerst twee kwalificatietoernooien voor dames werden gehouden. Ze geven hier nu een vervolg aan door hun kans te gaan op Q-School.

Niveau omhoog krikken door meer uitdaging

De afgelopen jaren heeft Ashton al met enige regelmaat op de Challenge Tour gespeeld en meer dames willen nu deze stap gaan zetten. Door meer uitdaging aan te gaan willen ze daarmee hun eigen niveau ook omhoog krikken. Dobromyslova heeft zondag haar deelname bevestigd, nadat eerder Ashton, Fallon Sherrock, Deta Hedman en Corrine Hammond al hun inschrijfformulier inleverden.

Europese spelers kunnen nog deelnemen

Inschrijven kan nog tot dinsdag, waarna de Britse variant van Q-School op donderdag zal beginnen. Europese spelers en speelsters die aan Lakeside deelnamen hebben van de PDC de vrijheid gekregen om aan de Britse variant deel te nemen, aangezien de Europese Q-School samenviel met Lakeside. Diverse Nederlandse spelers hebben aangegeven hier over na te denken, Dobromyslova maakt hier dus in ieder geval gebruik van.

Suzuki maakt heel veel indruk

Mikuru Suzuki wist zich zaterdag tot Lakeside-kampioen te kronen door in de finale Lorraine Winstanley te verslaan met 3-0. Dat deed ze met een gemiddelde van 90.12 en versloeg op weg naar de eindstrijd ook Lisa Ashton. Of de twee finalisten ook naar Q-School gaan is nog niet bekend.

Delen:

Meer over Pro Tour