Connect with us

World Darts Championship

Danny Noppert op het nippertje langs Rydz in spannend duel

Danny Noppert World Grand Prix 2019

In de tweede ronde op het WK Darts opende Ron Meulenkamp de ‘Nederlandse avond’ met een bloedstollende nederlaag tegen Chris Dobey, maar het is landgenoot Danny Noppert wél gelukt om te winnen. Hij versloeg in het Ally Pally de Engelsman Callan Rydz.

Rydz en Noppert beginnen prima, geen ruimte voor breaks

Rydz begon nog wel ijzersterk aan de partij. Zo gooide hij voor de 2-1 in legs erg knap 140 uit: zijn eerste 100+ finish op het WK. Ook de eerste 180 kwam op naam van de darter uit Newcastle, en voor breken kreeg Noppert ondanks een gemiddelde van 97.79 in de eerste set geen kans: 3-2 in legs, 1-0 in sets.

Ook in de tweede set bleef het heen en weer gaan: zowel Rydz als Noppert maakte geen fouten in de legs die ze mochten beginnen, waardoor een break eigenlijk geen moment ook maar dichtbij leek te komen. Resultaat: 3-2 voor ‘Noppie’. De heren waren enorm aan elkaar gewaagd.

Eindelijk eerste break in set vier, Noppert op 2-2

In de derde set lagen de gemiddelden wat lager, maar grote fouten werden er niet gemaakt, Noppert en Rydz keurig één-voor-één hun eigen leg binnen sleepten. In set vier was het eindelijk tijd voor de eerste break: Noppert kwam op 2-0 in legs, Rydz moest in de achtervolging en slaagde er, al kwam The Riot nog wel even dichtbij, niet in om de 2-2 in sets te voorkomen.

Niveau keldert in beslissende vijfde set

In de beslissende vijfde set wist Noppert gelijk voor de tweede keer in de partij te breken: Rydz begon aan de eerste leg, maar de Fries finishte ‘m. Daarna leek Rydz behoorlijk de kluts kwijt en begon hij zenuwachtig cq. gefrustreerd te ogen en steeds slordiger te gooien. Maar doordat Noppert zelf zeven (!) pijlen op een leg-zege miste, brak zijn opponent toch weer gelijk terug.

Het jojo’en in de score bleef vrolijk voortduren, want waar in de eerste zestien legs niet werd gebroken, volgde nu plots de derde op rij: Noppert kwam op 2-1 door de leg van Rydz weer te pakken, en daarna maakte hij geen fouten meer. Noppert kwam ook op 3-1 in legs, en dus 3-2 in sets: de Fries is door naar de volgende ronde op het WK.

Speelschema PDC WK Darts 2020

Delen:

More in World Darts Championship