Connect with us

Pro Tour

Darren Webster wint eerste PDC-toernooi in twaalf jaar

Darren Webster PDC WK Darts 2017

Darren Webster heeft het vijftiende Players Championship van het jaar gewonnen en daarmee pakte de Engelsman zijn allereerste titel in twaalf jaar bij de PDC. Hij won in de finale van Daryl Gurney met liefst 6-1.

Opnieuw een opleving

Webster stond tien jaar geleden al eens in de kwartfinale van het wereldkampioenschap, om vervolgens lange tijd uit te zijn geschakeld door een schouderblessure. Een aantal jaar geleden keerde hij terug op de Tour en tikte tegen de top-32 van de wereld aan. Afgelopen winter haalde hij al de halve finale van de Players Championship Finals en won op het WK van Simon Whitlock. Een sterk vervolg bleef dit kalenderjaar uit, tot vandaag. Hij won achter elkaar van Wes Newton, Jonathan Worsley, Ron Meulenkamp, Jeffrey de Graaf en Alan Norris. In de halve finale leek het bijna mis te gaan, want hij gaf een 5-1-voorsprong tegen Kyle Anderson weg door zes matchdarts te missen. De Australiër miste op zijn beurt één pijl, waarop Webster alsnog de finale haalde. Daarin trof hij Daryl Gurney, die al zijn vierde eindstrijd van het jaar speelde. Hij won er slechts één, want ook nu ging het mis. Vanaf 1-1 vloog Webster weg voor de titel.

Strijd om laatste World Matchplay-plaatsen

Na dit weekend wordt de ranglijst opgemaakt voor de World Matchplay. Naast de top-16 van de wereld plaatst ook de top-16 van de opgeschoonde Pro Tour Order of Merit zich. Webster heeft zich door de titel in één keer veilig gespeeld. Justin Pipe haalde de halve finale en staat daardoor op de zestiende plaats. Christian Kist staat één stek hoger en zal zondag dus nog aan de bak moeten. Johnny Clayton, Chris Dobey, Ronny Huybrechts, Dimitri Van den Bergh, Vincent van der Voort, Robbie Green en Mark Webster kunnen hen nog passeren. Van der Voort heeft daarvoor minimaal een halve finaleplaats nodig. In Barnsley ontbrak de top-10 van de wereld nagenoeg volledig. Alleen Jelle Klaasen en Michael Smith waren van de partij, zij verloren in de eerste en derde ronde.

Delen:

More in Pro Tour