Connect with us

Grand Slam of Darts

‘Dart-off’ na zeven darts voorbij

De zestiende en laatste darter in de knock-out fase van de Grand Slam of Darts is Andy Hamilton geworden. De darter uit Stoke-on-Trent won de nine-dart shoot-out van Alan Tabern. Hierdoor staat een herhaling van de finale van vorig jaar ditmaal al in de eerste knock-out ronde op het menu. Titelverdediger Phil Taylor speelt tegen Andy Hamilton voor een plaats in de kwartfinale.

Hamilton was samen met Simon Whitlock en Tabern op gelijke hoogte geëinigd in groep B. Whitlock had het beste leggemiddelde, waardoor hij als groepswinnaar naar de volgende ronde mocht. Hamilton en Tabern hadden alleen precies hetzelfde leggemiddelde. Hierdoor moesten de twee Engelse darters een dag langer in Wolverhampton blijven om precies negen darts op het podium te gooien. Het was voor het eerst in de geschiedenis dat een dart-off de beslissing moest brengen in een groepsfase, alleen het kwam niet eens tot negen pijlen.

Tabern won in eerste instantie het gooien naar bulls-eye, maar opende daarna met 85 en 41. Doordat Hamilton een 125 en 140 naar het bord hamerde, was het snel bekeken. De zevende dart van Tabern belandde in de triple-1, waardoor verder gooien geen zin meer heeft. Hierdoor was Hamilton door het gooien van zes darts opeens verzekerd van 7.500 pond, waar The Saint het moet doen met slechts 4.000 pond. Overigens is de zege van Hamilton overeenkomstig met het onderlinge treffen in de groepsfase, want ook toen won hij met 5-1.

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts