Connect with us

Laatste Nieuws

Darters uit Assen doen officiële poging om record te verbreken

Frank Posthumus uit Assen doet binnenkort een tweede poging om het Guinness Book of World Records darten te verbreken. Hij gaat het opnemen tegen Wyan Alders.

Dit keer wel officieel

In 2018 dartte Posthumus 65 uur onafgebroken om geld te verzamelen voor de Stichting Ambulance Wens. Deze stichting brengt gratis de laatste wensen van terminale patiënten in vervulling. Posthumus schakelde de stichting enkele jaren geleden in voor zijn terminaal zieke schoonmoeder. Haar wens om nog een laatste keer met het hele gezin naar de Efteling te gaan, werd toen voor haar geregeld. Met zijn recordpoging wilt Posthumus dan ook graag iets terugdoen voor de Stichting Ambulance Wens.

Zijn eerste recordpoging werd niet aangegeven bij het Guinness Book of World Records en telt dus niet mee als officiële recordpoging. Achteraf gezien, vond Posthumus dit toch wel jammer.

Deze keer heeft hij wel een aanvraag ingediend bij het Guinness Book of World Record. De Assenaars kunnen dus officieel hun slag slaan.

Momenteel houden twee Britten het record met een wedstrijdduur van 50 uur, 50 minuten en 50 seconden. Gedurende de wedstrijd mochten ze elk uur slechts vijf minuten pauze nemen. Het zal niet eenvoudig worden om dit record te verbreken. Tijdens die vijf minuten moet je namelijk eten, naar het toilet gaan en slapen.

De recordpoging van Posthumus en Alders zal gefilmd worden. Twee mensen zullen het hele gebeuren observeren en beoordelen. De recordpoging zal doorgaan op 18 oktober in Ons Café te Assen vanaf 08.00 uur. Ook deze keer zullen de darters geld inzamelen voor de Stichting Ambulance Wens.

Vorige maand nog verbrak Raymond Brink uit Drachten een record door 72 uur aanhoudend te darten. Ook hij koos voor een goed doel, namelijk ALS. Een goede kennis van hem is aan de ziekte overleden en op die manier wilde Brink zijn steentje bijdragen.

Wedden op darts

Er zal ongetwijfeld veel geld ingezet worden op de recordpoging van Alders en Posthumus. Darten is wereldwijd één van de populairste caféspellen. Het wedden op darts is minder gebruikelijk dan bijvoorbeeld wedden op voetbal, maar we zien dat er toch steeds meer vraag naar is.

Bookmakers in Nederland bieden alsmaar meer wedstrijden aan waarop online kan worden ingezet. Als je een kijkje gaat nemen in een online casino Nederland zul je merken dat je heel wat opties hebt om te wedden op diverse sporten waaronder ook darts.

Delen:

Meer over Laatste Nieuws