Connect with us

Grand Slam of Darts

Dartswissel brengt Wright bizarre comeback-zege op Anderson

Peter Wright heeft na een bizarre partij de finale van de Grand Slam of Darts bereikt. Snakebite had niets te vertellen tegen Gary Anderson en had eigenlijk nog geluk dat het ‘maar’ 7-13 stond. Dat was voor Wright het moment om het setje darts waar hij eerder dit toernooi mee had gegooid uit zijn tas te halen. Opeens ging het lopen, Anderson miste een matchdart voor een 134-finish en Wright pakte toch de 16-15-zege.

Snakebite blijft erin hangen

In de openingsleg was het Wright die zomaar een leg uit handen gaf door twee pijlen op tops te missen, daarna gaf Anderson heel veel legs cadeau. In de eerste zes legs kreeg de Schot telkens pijlen op de dubbels, maar toch had hij maar één break voorsprong. Met een 90-finish werd het wel 3-5 en zijn tweede 180’er bracht het eerste echte verschil. Doordrukken deed The Flying Scotsman niet. In de tiende leg miste hij tops voor de 160-finish en daarna gingen er ook twee pijlen niet in voor een 100-finish. Wright volgde in de slipstream en bleef dan ook in de partij hangen (5-6).

Toen ging het opeens heel snel

Twee vlotte legs brachten de partij naar 6-7, waarop Anderson toch het verschil wist te maken. Hij opende de veertiende leg met een 180’er, de vijftiende leg met een 180’er en en de zestiende leg met een 174-score. Daardoor was hij telkens gevlogen voor 6-10. Wright kon daarop zijn eigen leg behouden, maar zag Anderson echt in zijn ritme komen met een 110-finish (12-darter), een 180’er en een 86-finish en een 119-finish voor 7-13.

De meest succesvolle dartswissel ooit

Ondertussen had Wright maar het setje darts uit zijn tasje gehaald waar hij eerder dit toernooi mee speelde. De Schot ging er absoluut beter mee spelen en kwam dan ook razendsnel terug. Met een 84-finish was het 10-14 en de pauze werd bereikt met een 180’er en dubbel-16. Ook daarna was het Wright die het initiatief wist vast te houden en verkleinde het gat tot 13-14. Het kon zelfs gelijk worden, maar tops voor de 116-finish viel tegen het ijzer. Anderson redde zich via dubbel-5 (13-15), toch was Wright nog niet klaar. Anderson miste dubbel-7 voor de 134-finish en Wright kwam met twee 11-darters op 15-15. Wright opende de slotleg met 140, Anderson counterde met een 180’er. Dat kon hij niet doorzette en Wright maakte het alsnog af met een 64-finish.

Grand Slam of Darts: Uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts