Connect with us

UK Open

De Geus naar UK Open, Vos en Stompé lijken zeker

Na vier van de acht UK Open Qualifiers zijn er pas drie Nederlanders zeker van deelname aan de UK Open. Na Van Barneveld en Van Gerwen heeft ook De Geus zich definitief geplaatst. Co Stompé en Gino Vos hebben de beoogde grens van 600 pond ook bereikt. Voor de andere oranjeklanten wordt het nog een flinke klus.

 

De Geus naar Bolton

Op de eerste twee toernooien waren de resultaten van de Nederlanders over de breedte bekeken zeer mager. Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld slaagden erin om zich direct overtuigend te plaatsen voor de UK Open. Achter dit tweetal bleef het lang stil. Leon de Geus wist als enige ook ponden mee te nemen uit Crawley. Hij haalde één keer de vierde ronde en kon daardoor 400 pond bijschrijven. In Wigan ging hij goed verder met twee keer een derde ronde. Hij heeft nu 800 pond op de teller en is daarmee verzekerd van deelname aan de UK Open.

Stompé en Vos lijken zeker

In Wigan haalden Vincent van der Voort, Co Stompé en Ryan de Vreede op de zaterdag de derde ronde. Daarmee vergaarden ze 200 pond. Een dag later deed Gino Vos goede zaken. Hij kwam tot de vijfde ronde en pakte daarmee direct 600 pond voor de UK Open Order of Merit. Stompé haalde de vierde ronde en kon zodoende ook nog eens 400 pond bijschrijven. De Vreede haalde net zoals op zaterdag de derde ronde. Zowel Stompé als Vos hebben nu 600 pond achter hun naam staan op de Order of Merit. Vermoedelijk is dit voldoende om het hoofdtoernooi te halen. De Vreede is met 400 pond ook goed op weg en Van der Voort heeft met 200 pond een start gemaakt. De overige Nederlanders zullen in de aankomende vier toernooien nog flink aan de bak moeten om een reis naar Bolton te kunnen gaan boeken.

Alle uitslagen op een rijtje van UK Open Qualifier #3

Alle uitslagen op een rijtje van UK Open Qualifier #4

Delen:

Meer over UK Open