Connect with us

Pro Tour

De Graaf doet stap terug; Stompé naar Challenge Tour

Jeffrey de Graaf heeft besloten om na twee dagen een punt achter Q-School te zetten. De afgelopen drie jaar had hij een tourkaart, maar raakte deze kwijt. Twee pijnlijke nederlagen in Hildesheim hebben hem doen besluiten om zich te richten op de Challenge Tour. Dat geldt ook voor Co Stompé, die zich eveneens op de Challenge Tour gaat focussen.

WK een nieuwe dreun

De Graaf wist bij de PDC in drie jaar tijd zijn belofte niet in te lossen, nadat hij bij de BDO flink was opgeklommen en de finale haalde van onder meer de World Darts Trophy. In december verloor hij echter al in de eerste ronde van Noel Malicdem. Het was voor hem al de zesde keer dat hij in de eerste ronde van een WK verloor en de wijze waarop galmde nog na. Met slechts 78,52 per beurt verliet hij Alexandra Palace en kon de draad op Q-School niet oppakken. Een lastige loting op dag 1 met Geert de Vos werd een directe nederlaag. Zijn gemiddelde (76,7) was niet overtuigend en dat werd op dag 2 nog erger. Nico Mandl versloeg hem met 5-2, waarbij De Graaf bleef steken op 70,3. Later op de dag liet hij via Facebook weten er een punt achter te zetten. “De beslissing is genomen. Ik ga me richten op de Challenge Tour.” Daarnaast kan hij door zijn deelname aan Q-School ook aan alle European Tour-qualifiers deelnemen.

Co lekker met Co op pad

Stompé verscheen, net zoals zijn zoon, verrassend op Q-School. “Wat me leuk lijkt is om samen met mijn zoon de Challenge Tour af te lopen”, zo legt The Matchstick uit aan RTL7Darts. “Ik ben niet naar Q-School gekomen met de intentie om direct naar de Pro Tour te gaan. Ik ga gewoon lekker met mijn zoon op pad en op de Challenge Tour kijken waar ik sta. Als dat goed bevalt, zou ik het jaar daarop misschien een echte poging gaan wagen.” Stompé is na twee dagen Q-School wel enthousiast. “Ik heb het nu gezien. Het wordt steeds professioneler, steeds leuker en steeds mooier. Het kriebelt wel, maar dan moet ik wel echt weer serieus aan de bak.”

Delen:

Meer over Pro Tour