Connect with us

European Tour

De Graaf enige lichtpunt op dramatische dag in Maastricht

Jeffrey de Graaf European Tour Maastricht

De European Tour in Maastricht is in de eerste ronde uitgelopen op een drama voor de Nederlanders. Liefst zes oranjeklanten kwamen in actie, Jeffrey de Graaf was de enige die wist door te dringen tot de tweede ronde. Daarin zal hij Michael van Gerwen vergezellen, die automatisch doorgang had tot deze ronde.

Bijna uit handen gegeven; Van der Voort mist matchdarts

De Graaf had het ook nog bijna uit handen gegeven tegen Paul Nicholson. Hij speelde een prima partij en bouwde een 5-2-voorsprong op. Daarna viel hij iets stil en gaf de Australiër zes beurten de tijd voor zijn eigen leg. The Asset schoot daarop wakker met twee 180’ers voor een 12-darter en hield zijn eigen leg met een 87-finish. Een elfde leg volgde en daarin was De Graaf keurig uit in vijf beurten voor de 6-5-zege. In de tweede ronde staat hij nu tegenover Stephen Bunting. Ook Vincent van der Voort had de kans om te winnen. Hij werkte een vroege achterstand weg tegen Kevin Painter en kwam op een 5-4-voorsprong. Breken zat er niet in, maar in de elfde leg kon hij het afmaken. Vanaf 76 miste Fast Vinnie twee matchdarts en Painter profiteerde met een 92-finish. Het was opvallend genoeg de tiende zege op rij van Painter tegen Van der Voort.

Slagveld voor de Nederlanders

Voor de andere Nederlanders liep het totaal niet goed af en geen enkele haalde ook zijn normale niveau. Jelle Klaasen bleef met 85,32 gemiddeld steken tegen Barrie Bates. Voor de ervaren Welshman was de 6-3-zege zijn allereerste op de European Tour. Jan Dekker haalde wel een prima gemiddelde met 94,99, maar liet het juist op zijn normaal zo ijzersterke dubbels liggen. Met 3 uit 14 gaf hij Ricky Evans (6 uit 9) telkens de kans: 6-3. Dirk van Duijvenbode pakte een snelle breek voorsprong tegen Josh Payne, om daarna met eveneens 3 uit 14 op de dubbels de Engelsman te laten ontsnappen. Jeffrey de Zwaan was tenslotte ook niet scherp met 2 uit 10 op de buitenste ring. Met een 92-finish kwam hij tegen Wayne Jones nog terug tot 2-3, daarna volgden vijf missers in de zesde en één misser in de zevende en één misser in de achtste leg: 2-6.

European Tour Maastricht: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over European Tour