Connect with us

Grand Slam of Darts

De Ruiter niet opgewassen tegen Wade

Niels de Ruiter heeft zijn eerste partij sinds Lakeside kansloos verloren. De darter uit Nieuwegein maakt een herstart op de Grand Slam of Darts en had de pech om tegen een zeer getergde James Wade aan te moeten treden. In Wolverhampton won de nummer drie van de PDC met 5-1.

De Ruiter zal de komende dagen moeten winnen van Denis Ovens en Adrian Lewis om zich alsnog te plaatsen voor de knock-out fase. De halve finalist van Lakeside 2007 ging begin dit jaar al in de openingsronde onderuit in Frimley Green. Met onder meer rugproblemen kon hij zijn gewenste niveau niet meer halen. De Ruiter besloot om drie maanden rust te nemen en maakte onlangs een herstart. In Wolverhampton stond hij voor het eerst weer op een televisiepodium, maar had vooral problemen om de triples te vinden.

James Wade had juist wat recht te zetten. Na zijn nederlaag in de openingsronde van de World Grand Prix tegen Tony Eccles, kende The Machine ook op het European Championship weinig succes. Op weg naar het wereldkampioenschap begint hij toch de juiste vorm weer te vinden. Vorige week won hij het zondagtoernooi in Leiden en is ook op de Grand Slam duidelijk op zoek naar revanche. Hij miste zowat geen dubbel en was scorend sterk. Het bracht hem een eenvoudige zege.

 

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts