Connect with us

Grand Slam of Darts

De Ruiter pakt ook tegen Ovens geen leg

Niels de Ruiter moet Wolverhampton verlaten met slechts één gewonnen leg op zak. De Nederlander ging in het weekend al onderuit tegen James Wade (5-0) en Adrian Lewis (5-1). Een vervolg op de Grand Slam of Darts zat er voor de darter uit Nieuwegein niet meer in, maar hij ging tegen Denis Ovens wel op zoek naar eerherstel.

Het zat er geen moment in, want ook The Heat versloeg The Excellent Dude met 5-0. Een tweede clean-sweep in een paar dagen komt bij De Ruiter hard aan, al is hij pas weer een paar maanden in volle training. Na een moeilijk jaar besloot hij aan het begin van dit seizoen tijdelijk te stoppen. Na een onderbreking van drie maanden pakte hij de darts weer op en is op de weg terug. Zonder wedstrijdritme was er voor hem alleen weinig eer te behalen tegen de toppers van de PDC.

Ovens liet afgelopen week in Leiden al zien in goede vorm te zijn. Hij bereikte op zondag de halve finale van het vloertoernooi en zijn stabiele spel bracht hij ook mee naar Wolverhampton. Alleen in de vierde leg kreeg De Ruiter kansen. Vanaf 160 miste hij tops, waarna ook een volle hand op dubbel-10 werd gemist. Daarna maakte Ovens de klus snel af. Hij pakte een 5-0-zege en bracht daardoor Lewis en Wade in de problemen. The Heat is namelijk zeker van de tweede ronde, waardoor Lewis met ruim verschil van Wade zal moeten winnen.

 

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts