Connect with us

Pro Tour

De Sousa stunt door met tweede titel in een maand

Jose de Sousa PDC

Jose de Sousa heeft zijn tweede Players Championship in een maand tijd gewonnen. In het Ierse Dublin was de Portugees opnieuw de beste door ditmaal Glen Durrant te verslaan in de finale. Hij was al de eerste Portugees die een PDC-titel wist te pakken.

Hele dag niet in problemen

Met pas zijn eerste jaar op de Pro Tour zal hij deze week nog ontbreken op de World Grand Prix, maar voor het aankomende jaar is hij hard op weg om overal bij aanwezig te zijn. Daarnaast is de top-64 al in het vier. De 45-jarige De Sousa won zonder in gevaar te komen van Mark Dudbridge, Stephen Burton, Mark Webster, Jesus Noguera, Kim Huybrechts en Mensur Suljovic. In de finale bleef Durrant wel in de buurt, maar met 8-6 pakte de Portugees toch de titel.

Magere dag voor Nederlanders

Jermaine Wattimena was de beste Nederlander, hij haalde de kwartfinale. Danny Noppert haalde als enige oranjeklant de derde ronde, de rest was al klaar na maximaal twee partijen. Dat was ook het geval voor Michael van Gerwen, hij ging kopje onder tegen Alan Norris. Zondag begint de World Grand Prix waar Mighty Mike zijn titel moet verdedigen.

Delen:

Meer over Pro Tour