Connect with us

Laatste Nieuws

De Zwaan debuteert in top-32 van de wereld

Jeffrey de Zwaan World Matchplay Darts halve finale 2018

Jeffrey de Zwaan is door zijn goede prestaties van de afgelopen weken doorgeschoten naar de top-32 van de wereld. The Black Cobra is daarmee momenteel de vierde Nederlander, maar hijt Raymond van Barneveld al in zijn nek.

In rap tempo omhoog

De Zwaan won recent een Players Championship en stond afgelopen weekend in de kwartfinale van het zesde European Tour-event. Dat was precies voldoende om Chris Dobey achter zich te laten voor plaats 32. Met 139.750 pond achter zijn naam is de achterstand op nummer 30 Raymond van Barneveld nog klein. Barney heeft 146.250 pond. Met name in de zomer kan De Zwaan heel snel voorbij zijn landgenoot. Waar The Black Cobra al zeker is van deelname aan de World Matchplay, en van twee jaar geleden niets hoeft te verdedigen, is de kans heel klein dat Van Barneveld zich nog voor dit toernooi weet te plaatsen. En hij moet juist wel prijzengeld uit 2017 verdedigen.

Op deur van top-10 kloppen

Michael van Gerwen gaat nog altijd ruim aan kop, met Peter Wright op de vijfde plaats. De Schot is afgezakt, maar dankzij de finale van afgelopen weekend wel weer aan de beterende hand. Ian White won de European Tour in Sindelfingen en klopt op de deur van de top-10. Zijn achterstand op Simon Whitlock is slechts 250 pond. Nathan Aspinall dendert ook door met zijn huidige dertiende plaats en zou de komende maanden ook zomaar naar de top-10 door kunnen stormen.

Actuele stand PDC Order of Merit

Delen:

Meer over Laatste Nieuws