Connect with us

European Tour

De Zwaan eindelijk langs Cross; nipte zege Van Gerwen

Jeffrey de Zwaan heeft op de zesde European Tour weten te winnen van Rob Cross. In het Duitse Sindelfingen was The Black Cobra met 6-3 te sterk. Michael van Gerwen had een beslissende elfde leg nodig voor zijn zege, Vincent van der Voort ging juist in de slotleg ten onder. Niels Zonneveld ging eraf tegen Peter Wright.

Eindelijk raak voor De Zwaan

De afgelopen maanden zijn De Zwaan en Cross al regelmatig tegengekomen. Telkens kwam de Nederlander dichtbij, maar wist niet door te drukken. Vorige week miste hij zelfs matchdarts, maar nu liet hij de gewezen wereldkampioen niet meer ontsnappen. Vanaf een 1-2-achterstand vloog De Zwaan naar 4-2. Cross brak nog terug naar 4-3, maar door een 87-finish voor een 11-darter was de marge toch weer twee legs. Een hele bizarre negende leg volgde, waarin beide darters een karrenvracht aan dubbels misten. Uiteindelijk was dubbel-1 raak voor De Zwaan voor de zege. Hij staat nu in de derde ronde tegenover Michael Smith.

Beslissende leg Van Gerwen

Vorig jaar verloor Van Gerwen al eens op de European Tour van Brendan Dolan en ook nu was het een close game. De Noord-Ier brak met een 86-finish naar 4-5, maar kreeg zijn eigen leg niet weg in vijf beurten. Van Gerwen brak terug met een 94-finish en klaar de de klus met een solide 14-darter. Hij staat nu tegenover James Richardson. Van der Voort verloor in een spannend duel met Darren Webster. De twee waren continu in evenwicht en met een 74-finish werd het 5-5. De slotleg gooide Webster uit met een 17-darter. Zonneveld won vrijdag zijn debuutduel op de European Tour en was tegen Wright lang in de beurt. Hij werd gebroken in de vijfde leg, maar wist met onder meer een 100-finish bij te blijven (5-4). Twee pijlen vielen niet voor 5-5 en Wright maakte het af.

European Tour 6 Sindelfingen: Uitslagen, programma en statistieken

Delen:

Meer over European Tour