Connect with us

European Championship

De Zwaan en Van der Voort stunten; Wattimena vloert Hughes op EK

Vincent van der Voort European Tour Darts Wenen

Jermaine Wattimena en Jeffrey de Zwaan spelen op het European Darts Championship om een plaats in de kwartfinale. De Zwaan stuntte tegen Peter Wright, terwijl Wattimena te sterk was voor Jamie Hughes. Vincent van der Voort gaat de strijd aan met Chris Dobey, nadat hij in Duitsland won van Mensur Suljovic.

Wattimena is snel klaar

Wattimena moest de eerste leg nog laten aan Jamie Hughes door een 13-darter, daarna kon de Engelsman ondanks zijn trage spel de Nederlander niet ontregelen. Een break met een 14-darter zorgde ervoor dat de pauze al werd bereikt met een 4-1-voorsprong. Een volgende 14-darter voor de tweede break, gevolgd door een solide eigen leg betekende de 6-1-zege.

Uitstekende partij De Zwaan

De Zwaan kwam uitmuntend uit de startblokken en bracht Wright direct in de problemen. Op ietwat gelukkige wijze wist hij in de vierde leg te breken, om er een 10-darter achteraan te knallen. Het liep naar 5-2, waarop Wright zijn eindsprint inzette. De Zwaan miste tops voor een 80-finish en met een fraaie 12-darter was de break ongedaan gemaakt (5-4). De Schot kon in zijn eigen leg de triple-20 echter niet vinden, terwijl De Zwaan een 180’er vuurde. Het bracht hem naar 65 met Wright nog op 254. Dit speelde de Nederlander dan ook rustig uit.

Fast Vinnie straft Suljovic af

Op Duitse bodem is Mensur Suljovic eigenlijk altijd ijzersterk, maar ditmaal gaf hij tegen Van der Voort niet thuis. Een 180’er van Fast Vinnie werd gevolgd door vijf missers op de dubbels. Suljovic strafte het niet af, waarop het gelijk 0-2 werd. Een 180’er voor een 15-darter, werd in de vierde leg zelfs overtroffen door een 11-darter. Met zijn rug tegen de muur gooide de Oostenrijker wel een 180’er, om vier pijlen op dubbel-8 te missen. Zo was het al 0-5 en kon Van der Voort twee legs later de klus klaren. In de tweede ronde wacht Chris Dobey.

European Darts Championship 2019: Uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over European Championship