Connect with us

UK Open

De Zwaan en Van Duijvenbode zetten sterke dag niet voort

Jeffrey de Zwaan en Dirk van Duijvenbode hebben hun goede zeges op de UK Open Darts 2018 geen vervolg weten te geven. In de vierde ronde zijn ze allebei uitgeschakeld, door Paul Hogan en Gerwyn Price. Daardoor is Jermaine Wattimena de enige Nederlander bij de laatste-16.

Vijf legs op een rij

Van Duijvenbode kende een uitstekende vrijdag met zeges op Alan Norris en Adrian Lewis. Met Gerwyn Price had hij opnieuw een pittige loting, vooral omdat de Welshman zelf ook uitstekend speelde. Met een 126-finish maakte The Iceman 1-1, om in de vijfde leg te break te pakken. Daar kwamen twee 180’ers achteraan, om niet toe te kunnen werken naar een negendarter. Wel was het 2-4, voor Van Duijvenbode zich terugknokte met een 12-darter voor 5-4. Het was zijn laatste voorsprong. Price won namelijk vijf legs op rij voor 5-9, om het twee legs later af te maken voor een 14-darter.

Comeback niet afgerond

Hogan is al een eeuwigheid een gevaarlijke klant bij de BDO en heeft de laatste jaren de UK Open ontdekt. Als pub qualifier weet hij telkens indruk te maken, vorig jaar onder meer met een zege op Adrian Lewis. Tegen De Zwaan speelde de Engelsman opnieuw continu een gemiddelde van 100 per beurt. Daarmee strafte hij met name in de openingsfase alles af. Met een 113-finish voor een 12-darter deed De Zwaan iets terug, maar kwam al op een 4-1-achterstand. Vanaf dat moment was het een strijd om in te lopen. Een tweede leg van de Nederlander, bracht Hogan daarop zelfs naar 6-2. In het tweede deel van de partij was De Zwaan echter steeds sterker en verkleinde het gat naar 6-4 en 7-5. Hogan maakte er wel weer 9-5 van, om het niet af te kunnen maken. De Zwaan beukte er een 11-, 15- en 13-darter in om terug te komen tot 9-8. De achttiende leg opende The Black Cobra ook met 100 en twee keer 140. Vanaf 121 gooide hij echter beurten van 49 en maakte het niet af vanaf 72. Zo kon Hogan toch met 10-8 winnen.

UK Open Darts 2018: Uitslagen en programma

Delen:

Meer over UK Open