Connect with us

Premier League Darts

De Zwaan en Wattimena de Challengers in Ahoy

Jeffrey de Zwaan en Jermaine Wattimena zullen in Ahoy spelen als Challengers tijdens de Premier League Darts. De PDC heeft de negen namen officieel naar buiten gebracht en deze twee Nederlandse spelers zullen op woensdag 25 en donderdag 26 maart in actie mogen komen.

Negen Challengers

Naast de negen vaste spelers, waaronder Michael van Gerwen, mogen er de eerste negen speelavonden ook Challengers meedoen. Dit zal gaan om negen verschillende spelers die mogen proeven aan een avond Premier League. Voor de eerste twee avonden had de PDC de namen al bekendgemaakt, het gaat om John Henderson en Fallon Sherrock. Nu zijn de overige namen daar ook aan toegevoegd. Het gaat om Jonny Clayton, William O’Connor, Luke Humphries, Stephen Bunting en Chris Dobey.

Tweede keer De Zwaan

Voor Jeffrey de Zwaan zal het de tweede keer zijn dat hij in Ahoy mag gooien. Vorig jaar was The Black Cobra ook van de partij, hij verloor toen van Rob Cross. Voor Jermaine Wattimena is het zijn eerste keer zijn, vorig jaar kreeg de Belg Dimitri Van den Bergh nog de voorkeur. Met De Zwaan en Wattimena kiest de PDC voor de twee hoogst geplaatste Nederlanders na Van Gerwen op de wereldranglijst.

Erg conservatieve keuzes

De keuzes van de PDC zijn dit jaar opvallend conservatief en weinig uitdagend. Henderson, Humphries, Dobey en De Zwaan mogen vorig jaar ook al in actie komen. Met Clayton, O’Connor en Bunting zijn er lokale spelers gekozen, maar ook dit zijn geen prikkelende nieuwe gezichten. Bunting was in het verleden zelfs al eens een vaste speler in de Premier League.

Delen:

More in Premier League Darts