Connect with us

UK Open

De Zwaan gooit Van Gerwen eruit; Van Duijvenbode vloert Lewis

Jeffrey de Zwaan Grand Slam of Darts 2017

De derde ronde van de UK Open Darts 2018 is gelijk een veldslag geworden voor de toppers. De winnaars van de afgelopen jaren zijn uitgeschakeld, zowel Michael van Gerwen, Peter Wright, Robert Thornton als Adrian Lewis sneuvelden. Jeffrey de Zwaan versloeg Van Gerwen, waar Lewis onderuit ging tegen Dirk van Duijvenbode.

De Zwaan blijft triples beuken

Jeffrey de Zwaan opende de partij gelijk met een 180’er om druk te zetten in de leg van Michael van Gerwen, maar met een 114-finish was het 0-1. De Zwaan bleef echter goed bij en wist in de vijfde leg toe te slaan voor een break. Dat activeerde Van Gerwen wel om echt gas te gaan geven. Een 180’er was goed voor 3-3, gevolgd door een 12-darter met een 106-finish. De Zwaan hield zijn eigen leg in vijf beurten door een 180’er, waarop Van Gerwen er alweer een 143-finish inknalde. The Black Cobra bleef echter sterk doorwerken en haalde de tweede onderbreking met 5-5. Daarna pakte De Zwaan twee keer een break en kwam op 8-6. Van Gerwen sloeg terug, gevolgd door de zesde 180’er van De Zwaan. Hij gooide zijn leg keurig uit in vijf beurten om op matchpoint te komen (9-7). Vanaf 120 miste hij wel zijn eerste matchdart (9-8), maar een leg later was het wel gedaan.

Van Duijvenbode boekt ultieme zege

Dirk van Duijvenbode boekte in de tweede ronde al een uitstekende zege op Alan Norris (6-4) en had in de derde doorgang opnieuw geen geluk met de loting. De Nederlander stampte echter gelijk weg van Adrian Lewis met een 5-0-voorsprong. Jackpot kon een leg bijschrijven, waarop het al 7-1 werd. Lewis kwam terug tot 7-3, gevolgd door een korte pauze. Die kwam Van Duijvenbode goed uit. Hij herpakte zich namelijk met een 71-finish en een 12-darter met een 126-finish voor een nieuwe break (9-3). Lewis kon opnieuw nog twee legs pakken, daarop was het met een 121-finish voor een 12-darter beslist.

UK Open Darts 2018: Uitslagen en programma

Delen:

Meer over UK Open