Connect with us

World Matchplay

De Zwaan: “Ik vloog echt op het podium”

Jeffrey de Zwaan World Matchplay Darts 2018

Jeffrey de Zwaan weet niet wat hem overkomt met het bereiken van de halve finale van de World Matchplay. Na Michael van Gerwen en Adrian Lewis ging nu Dave Chisnall eraf, uiteindelijk met zeer overtuigende cijfers van 16-8. En dat terwijl het halverwege 7-7 was. “Ik heb hier geen woorden voor. Het is geweldig”, vertelde hij aan RTL7Darts.

Vijf legs op rij pakken

Leg veertien en vijftien waren cruciaal. De Zwaan miste zes pijlen voor 8-6, om een leg later toch weer te breken. “Ik miste een paar pijlen om de break te verzilveren. Toen dacht ik dat ik 8-7 moest maken om echt een kans te krijgen. Dat deed ik en kwam de pauze. Ik wilde vervolgens vijf legs op rij pakken en dat deed ik ook. Bij 13-7 wist ik dat het niet meer fout ging. Ik vloog echt op het podium.”

Alles klopt gewoon

“Alles voelde zo lekker en goed, terwijl ik bij het ingooien dacht dat het echt niets werd. Eenmaal op het podium gooide ik een paar pijlen in en voelde dat het wel goed kwam.” Het hele duel speelde The Black Cobra boven een gemiddelde van 100 per beurt, met 53% op de dubbels. “Van de dubbels moet je het hebben. Je kunt leuk scoren, zonder dubbels win je niet. De dubbels vallen het hele toernooi al uitstekend en de scorend lopen onwijs lekker. Alles klopt gewoon.”

World Matchplay 2018: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Matchplay